Kaart: hoever reiken de Noord Koreaanse raketten eigenlijk?

Noord Korea zegt de VS aan de zullen vallen, maar hoe uitvoerbaar is dat plan? Het land heeft 4 typen raketten. De meeste daarvan zijn van het type Nodong. Die kunnen 1000 kilometer ver komen. Niet ver genoeg en bovendien zijn ze zo nauwkeurig als de Scud-raket. Niet erg nauwkeurig dus. Dan is er de Musudan, die een stuk verder komt. En de modernste zijn de twee typen Taepodong, raketten met meerdere trappen, die in theorie Alaska kunnen raken. Maar zoals op de kaart is te zien moeten Japan en Indonesie zich meer zorgen maken dan de Amerikanen.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  als ik de kaart goed heb geanalyseerd gaat het vooral het water in. Cirkel 1+2 over land.tot en met Rusland en India. Vreselijk treurig vooral voor al het leven in zee, maar ook stom dat we weer een vijandbeeld scheppen. Weliswaar een enge staat. Maar een beetje met Watzlawieck ( strategisch denken ). Maar waar blijft toch steeds de vraag: ” Hoe kunnen de knappe koppen deze mensonterende situatie voor het arme volk kantelen!!!!!!!.

  • John JohnN

   Met tegenwicht van propaganda, niet met reactie via even politieke contrapropaganda.
   Menselijkheid is moeilijk, maar toch een grenzeloze waarde.

   (in antwoord op marianne martens)
 2. Ron Kersten

  In theorie is Guam het enige Amerikaanse grondgebied dat zeker onder vuur genomen zou kunnen worden, even afgezien van de moeilijkheid om zo’n klein eilandje te raken met onnauwkeurige raketten.
  Voor de rest zouden de raketten over Russisch of Japans grondgebied richting Alaska gestuurd moeten worden, maar ik kan me niet voorstellen dat die landen niet volledig uit hun dak gaan als raketten door hun luchtruim vliegen. Dikke kans dat de Russen/USA ze voortijdig uit de lucht knallen.
  Het is allemaal speculatie zolang we niet zeker weten wat ze hebben en kunnen.Naar verwachting is het alleen maar propaganda van een land dat uiteindelijk nooit zo dom zal zijn daadwerkelijk tot een raket-aanval over te gaan. Doen ze dat wel dan zijn de rapen gaar en gaat het land zeker een “probleem” hebben met grote vriend China , raakt dan helemaal geisoleerd en wordt het waarschijnlijk met de grond gelijk gemaakt door de USA.

 3. tondeliefde

  Kijk nog maar eens naar die foto waarop de grote leider met een verrekijker de boel in de gaten houdt. Het beton van de uitkijkpost is aan het verbrokkelen. Als je je grote leider in zo’n setting propaganda laat maken ben je behoorlijk in de problemen lijkt me.

 4. knier

  Ze kunnen natuurlijk ook gewoon een vrachtschip voor de US kust leggen,dan wordt het al wat simpeler,ook heb ik iets gehoord over eenpersoons onderzeeërs,ook redelijk effectief.

  • John JohnN

   Het schijnt ook te kunnen mnet gekaapte vliegtuigen…

   (in antwoord op knier)
 5. Karel Kritisch

  Je vergeet de Unha 3 raket: 10.000 km die kan de halve USA raken..

Reacties niet toegestaan