Wat heeft Juan Carlos met zijn erfenis gedaan?

Gisteren was het precies 20 jaar geleden dat Don Juan de Borbón (1913-1993) overleed. Hij was de zoon en de vader van een koning, maar regeerde zelf nooit. Zijn zoon Juan Carlos besteeg de troon in 1975 na de dood van dictator Franco. Desalniettemin was Juan de Borbón rijk toen hij stierf. Hij liet zijn 3 kinderen ruim 2 miljoen euro aan onroerend goed en 4,4 miljoen euro op 3 Zwitserse bankrekeningen na, aldus El Mundo. Spaanse linkse partijen hebben koning Juan Carlos nu gevraagd uit te leggen waar de 2,2 miljoen euro is gebleven, die hij erfde van zijn vader. 'Het hoofd van een democratische staat zou in de 21ste eeuw bereid moeten zijn om transparant te zijn', verklaarde Dolors Camars van de Catalaanse groen-linkse partij ICV aan El Pais. Als er geen duidelijkheid over de erfenis is, 'zal het vertrouwen dat de burgers nog zouden kunnen hebben in Juan Carlos de Borbón, als een kaartenhuis in elkaar zakken', aldus Ricardo Sixto van Izquierda Unida (IU) in El Universal.

Bron(nen):   De Morgen  El Mundo  El Pais  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Zijn antwoord: “Ik heb het opgezopen”

 2. knier

  Haha,zouden ze bij Bea eens moeten proberen!

  • Heldoppantoffels

   Dan komt de opper-trekpop Mark Rutte aanlopen en zegt met een lach “Nee we maken de cijfers van hare majesteit niet inzichtelijk voor het publiek. Dat is zaak van de majesteit zelf.”

   (in antwoord op knier)
 3. janneke123

  Was hij rijk? De genoemde bedragen passen niet echt bij een koninklijke familie. Een gemiddelde directeur van een bank neemt meer mee naar huis.

Reacties niet toegestaan