Obama mag zijn vrouwelijke openbaar aanklager geen ‘stuk’ noemen

Barack Obama ligt onder vuur voor seksisme. In een toespraak wees hij op de aanwezige attorney general van Californië Kamala Harris en zei dat dat 'veruit de knapste, mooiste openbaar aanklager van het land' was. En toen er enig gedruis ontstond onder zijn gehoor voegde hij toe: 'dat is echt waar'. Het had niet gemogen. Vooral de vrouwenbeweging nam het de president zeer kwalijk. En hij zat dermate in het nauw dat hij Kamala Harris moest bellen om zijn excuses aan te bieden. Overigens merkt de New Yorker op dat Obama vaak van mensen zegt dat ze 'good looking' zijn. Maar dan gaat het om mannen, en dat mag weer wel.  

Bron(nen):   USA Today  New York Magazine    

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Het blijft een mijnenveld. Nog maar enkele decennia geleden was het etikette om, als het om een vrouw ging, iets complimenteus te zeggen over haar charmes. Ongeacht of dat waar was of niet.

 2. Karel Kritisch

  Wat een gezeur..

 3. Ron Kersten

  Dit is nou politiek, je kunt bijna niets zeggen of doen zonder dat je erop wordt aangevallen.
  Beetje kinderachtig en hypocriet volk is het daar. Ik vraag me af hoe Kamala zelf het vond, was ze gevleid of eiste zij zelf wel excuses?

 4. Harrie Vangangelt

  Inderdaad, wat een gezeur. Het maken van een compliment, ook betreffende het uiterlijk, zou gewaardeerd moeten worden.

 5. marianne martens

  Laat nu een vrouw uit zijn regering, in het openbaar zeggen: ” Wat een stuk Obama”, wat hij ook is, een prachtige man, met een machtig mooi lichaam en zomaar heel erg intelligent.
  Wat denkt U nu allen, wat er met deze vrouw zou gebeuren?

 6. Cornelis Berend

  Er zijn nu eenmaal mannen waarover vrouwen denken: “Goh, die zou mij best mogen bevruchten”. Zo zijn er ook vrouwen waarbij mannen denken: “Goh, ik heb zin in neuken”. De code is dat je dat alleen maar mag denken… of zeggen, wanneer niemand anders het hoort.

 7. Peter Smokers

  Only in America ? Je moet wel konsekwent zijn. Misschien bedoelde die wel iets anders: dat ze kapot is 😉

 8. Intel i7

  Echt tegenwoordig kun je geen compis meer geven aan de meiden/dames.. nou okey ik zeg voortaan wat een lelijkerd maar hopelijk wordt het aanvaard anders weet ik het ook niet

Reacties niet toegestaan