Anti-Thatcher Britten willen ‘Ding Dong the Witch is dead’op 1

In de Wizzard of Oz zingt een mooi, opgelucht liedje waarin wordt gevierd dat de heks dood is. 'Ding Dong! The Witch Is Dead' is nu aan een plotselinge tweede jeugd begonnen. Tegenstanders van Thatcher, en dat zijn er miljoenen, willen nog een keer een daad stellen. Ze zijn massaal het liedje aan het downloaden. Bedoeling: 'Ding Dong! The Witch Is Dead' hoog laten eindigen in de hitpararde van BBC's radio 1, die op zondag wordt bekend gemaakt en uitgezonden. Want dat zou volgens de actievoeders mooi zijn: als het liedje over de dode heks nog voor Thatchers begrafenis op de nationale radio moet worden gedraaid. Het schijnt al behoorlijk hoog te staan in de tussenstanden.

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kamikaazkop

  Zielige respectloze mensen….. bah!

 2. kletsmajoor

  Dit zijn mensen die zich kennelijk lekker voelden in de vreselijke puinhoop die Groot-Brittannië onder Labour was geworden voordat Thatcher aan de macht kwam. Merkwaardig dat ze na 30 jaar nog steeds boos zijn dat hun “heilstaat” is afgebroken.

  • zo maar iemand

   Als het aan Thatcher lag bestond de Apartheid nog. Over heilstaat gesproken.

   (in antwoord op kletsmajoor)
  • Erwin

   Thatcher heeft ook nog voldoende bloed aan de handen waar ze nooit
   verantwoording voor heeft genomen, ik snap best dat men in bijvoorbeeld
   Liverpool niet treurig is om haar dood. Ik denk dat veel anti Thatcher gevoelens los staan van de afbraak van de “heilstaat” maar meer te maken hebben met bijvoorbeeld Hillsborough en de rassenrellen in Londen. Zij heeft de politie dusdanig omgevormd dat deze incidenten onvermijdelijk werden.

   Niet voor niets was er geen minuut stilte bij Manchester United tegen Machester City.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Deze twee incidenten/rampen gebeurden terwijl Thatcher premier was maar waren niet het gevolg van haar beleid.

    (in antwoord op Erwin)
    • Erwin

     Wellicht, het is ook niet hoe ik er persoonlijk tegenaan kijk. Ik denk alleen dat het anti Thatcher gevoel wat dieper is dan alleen een politieke voorkeur.

     (in antwoord op kletsmajoor)
   • Niegol

    Bloed aan haar handen? Wat een belachelijk overdreven reactie!
    Ze hield haar poot stijf, terwijl haar twee voorgangers iedere keer gezwicht zijn voor vakbondsdruk (en in die tijd was dat daar gewoon chantage, had niets met onze overleg structuur tussen wergevers en werknemers te maken), wat heeft geresulteerd in een bijna falliete economie.
    Daar zijn ernstige consequenties uit voort gekomen. Maar daar is ook weer een gezondere economie uit gekomen, zonder welke de UK nu een stuk minder welvarend zou zijn. Dan hadden de Liverpoolers nu misschien wel een veel betere reden tot klagen gehad. Juist Liverpool is dankzij de economishe vooruitgang als gevolg van het Thatcher beleid juist enorm vooruit gegaan. Maarja, daarvoor moest eerst een slecht werkend systeem opgeknapt worden.

    (in antwoord op Erwin)
    • Erwin

     Misschien geen bloed aan de handen maar ze heeft wel de handen gewassen van hen die het wel hadden. Als je het schandalige optreden van de politie in Liverpool probeert te verdoezelen in plaats van koppen te laten rollen dan ben je bijna net zo fout.

     (in antwoord op Niegol)
 3. Harrie Vangangelt

  Och. Hoge bomen vangen veel wind, denk ik maar. Je moet
  bij Thatcher wel het onderscheid maken tussen haar gedrag en wat ze bereikt
  heeft. Ik ken een paar (lokale) bestuurders, die het zelfde gedrag vertonen van
  geen tegenstand dulden. Ze hebben meer vijanden dan vrienden en staan aan het
  eind er allemaal alleen voor. Dat is Thatcher ook gebeurd. Niet vreemd dus dat
  er iets als dit gebeurd. Kreeg je bij leven van haar geen gehoor, dan nu maar.

Reacties niet toegestaan