Ook Nederlandse meisjes strijden in Syrië

Nederlandse moslimmeisjes van rond de 18 jaar nemen in Syrië deel aan de gewapende strijd tegen het Assad-regime. Dit zegt prof. dr. Edwin Bakker, hoogleraar (Contra-)Terrorisme aan de Universiteit Leiden en directeur van het Centre for Terrorism & Counterterrorism in Den Haag. Het vertrek van tienermeisjes naar de Syrische jihad wordt volgens De Telegraaf ook bevestigd door achterblijvende families, Haagse jeugdhulpverleners en andere wetenschappers. 'Het aantal is klein, ze vormen de uitzondering, maar ze zijn er wel degelijk', zegt Bakker tegen de krant over de Hollandse jihadmeiden.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Likoed Nederland

  Behalve vermoord mogen ze volgens een fatwa ook verkracht worden: http://likud.nl/2012/12/fatwa-moslim-strijders-mogen-syrische-vrouwen-verkrachten-voor-betere-motivatie/

 2. Kamikaazkop

  Hahaha……… en ze zitten daar al niet te wachten op “onze jongens” laat staan op deze meisjes. Ach ……. misschien zijn ze nog wel nuttiger ook. Kunnen ze koken en AK47 oppoetsen of de mannen verwennen die van het front terug komen *kuch*

 3. Pietje_Precies

  Ja, er zijn de laatste tijd wel VEEL uitzonderingen…. Stel dat 10% volledig geradicaliseerd is en echt een ticket boekt, dan zijn er inmiddels honderden van het padje af…… Lekker vooruitzicht….

 4. i7

  Ach Iran stuurt ook brigade revolutie strijders om Assad te redden.. Hezebollat strijders zijn er met grote hoeveelheden in Syrië allemaal proberen ze Assad en zijn kliek te redden..

Reacties niet toegestaan