Trump loopt kwaad weg van persconferentie: “Vraag dat maar aan China”

Donald Trump beëindigde abrupt zijn persconferentie maandag. De Amerikaanse president was duidelijk kwaad nadat een verslaggeefster hem lastige vragen stelde.

Nieuwsverslaggever van CBS, Weija Jiang, vroeg Trump waarom hij zo vaak benadrukte dat de VS het 'veel beter doet dan welk land dan ook als het gaat om het testen van mensen'. "Hoe kun je er een wereldwijde wedstrijd van maken als zoveel Amerikanen sterven aan het virus?" voegt de verslaggever, die in China is geboren, eraan toe.

"Mensen sterven overal ter wereld," reageert Trump. "En misschien is dat een vraag die je aan China moet stellen. Vraag het niet aan mij, vraag het aan China. En als je dat aan hen vraagt, zou je weleens een heel raar antwoord kunnen krijgen," aldus de president.

"Waarom vraag je dat specifiek aan mij," kaatst Jiang terug, waarna Trump zegt dat hij die vraag aan iedereen stelt en dat het een 'nasty question' is van de verslaggeefster. Daarna zou CNN-verslaggever Katilan Collins het woord krijgen, maar die wordt overgeslagen. Toen Collins alsnog probeerde haar vraag te stellen, verliet Trump duidelijk geïrriteerd de persconferentie.

Bron(nen):   The Huffington Post