Obese Boris Johnson gaat de strijd aan met obesitas

De Engelse premier Boris Johnson denkt dat hij zelf op de IC terecht is gekomen omdat hij veel te dik is. De 1,79 meter lange Johnson woog voorafgaand aan zijn ziekte 111 kilogram. Sindsdien is hij zes kilo afgevallen. 

Hij heeft (volgens The Times) besloten dat hij moet zorgen dat het Engelse volk, met heel veel te dikke mensen, afslankt. Samen met Ierland is het Verenigd Koninkrijk koploper als het gaat om zwaarlijvigheid in Europa.

Dat hij zijn macht wil gebruiken om Engeland gezonder te maken is een omslag door deze persoonlijke ervaring. Hij wil dat de overheid met bijvoorbeeld belasting op suikerhoudende producten het volk minder dik gaat maken.

Hij verzette zich jarenlang tegen deze vorm van ’betutteling’ door de overheid. Johnson was bijvoorbeeld een openlijke criticaster van de gezonde maaltijden die televisiekok Jamie Oliver wilde voorschotelen aan almaar dikker wordende scholieren.

Johnson was ook een verklaard tegenstander van de suikerbelasting die onder de voormalige minister van Financiën George Osborne werden ingevoerd. 

Bron(nen):   The Times