Trump noemt recordaantal besmettingen VS een ‘badge of honour’

De Verenigde Staten heeft het hoogste aantal coronadoden ter wereld en het is het enige land met meer dan een miljoen besmettingen. Nu durft president Trump deze tragische cijfers een ereteken te noemen.

Donald Trump stapelde in de coronacrisis blunder op blunder. Van het veel te lang ontkennen van de crisis tot het advies om ontsmettingsmiddel te injecteren, het was bepaald niet zijn 'finest hour' als president.

Tijdens een bespreking met zijn kabinet in het Witte Huis deed hij er nog een schepje bovenop. Hij noemde het hoge aantal besmettingen een ereteken en een bewijs dat de VS voorloopt als het om testen gaat.

"Trouwens toen je zei dat wij het hoogste aantal besmettingen hebben, dat komt doordat we meer testen dan wie dan ook," reageert Trump. "We zijn bovendien veel groter dan de meeste landen dus als wij meer coronagevallen hebben, zie ik dat niet als iets slechts. Ik zie het als een goed iets, omdat het betekent dat we beter testen."

"Ja, ik beschouw het als een ereteken, echt als een ereteken. Het is een geweldig eerbetoon aan het testen en aan al het werk dat mensen hebben gedaan," gaat de president verder.

In Amerika zijn 1,56 miljoen mensen besmet (geweest) met Covid-19 en meer dan 92.000 zijn overleden aan het virus. Die aantallen hadden mogelijk anders kunnen zijn als Donald Trump wél op tijd had ingegrepen.

Bron(nen):   The Independent