Illegaliteit: gevoelige nederlaag Samsom

Het partijcongres van de PvdA, bijeen in Leeuwarden, nam vanmiddag met grote meerderheid de motie aan waarin het strafbaarstellen van illegaliteit wordt afgewezen. Samsom heeft overigens tevoren al aangekondigd zich er weinig van aan te zullen trekken. "De achterban moet uiteraard zelf bepalen wat de prioriteiten zijn, maar ik ken de mijne […] Wij zijn hier nog steeds niet voor, maar je kunt niet in alles je zin krijgen. De minimumstraffen hebben we teruggedraaid. Het boerkaverbod? Teruggedraaid. We hebben het kinderpardon gekregen. En nog iets: het vorige kabinet heeft hulp aan illegalen strafbaar gemaakt. Ook dat draaien we terug. Ik weet wat in de achterban zwaar ligt. Maar deze afweging is gemaakt en ik sta voor de afspraken."

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Roland Bruynesteyn

  Dus het partijcongres ging eerst akkoord met het regeerakkoord (waarin deze bepaling ook al was opgenomen) en stemt in tweede instantie tegen? Lekker.

  • kletsmajoor

   Hier staat de PvdA als sinds de jaren ’70 bekend om, ‘terugonderhandelen’ noemen ze dat. Helaas heeft de VVD deze irritante gewoonte overgenomen, gezien wat er gebeurt is rondom de inkomensafhankelijke zorpremie.

   (in antwoord op Roland Bruynesteyn)
   • Erwin

    Dat is niet alleen de PvdA, dat geldt voor elke organisatie met leden. Eerst is het leuk dat je macht krijgt, vervolgens probeer je nog net iets meer te krijgen. Mens eigen….

    (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan