Prinses Máxima had in 2006 een geheime ontmoeting met de Grootmoeders van de Plaza de Mayo

Prinses Máxima had in 2006 een geheime ontmoeting met de Grootmoeders van de Plaza de Mayo. Dat is bevestigd tegenover het Franse persbureau AFP door een woordvoerster van de organisatie, schrijft De Gelderlander De Grootmoeders proberen tijdens de Argentijnse dictatuur door het regime gestolen baby's te herenigen met hun biologische ouders. "Ja we hebben Máxima ontmoet", aldus Estela de Carlotto van de organisatie. Volgens haar was het destijds een zeer positief gesprek. "Máxima liet zien dat ze niet onverschillig staat in mensenrechtenzaken. Ze was erg gevoelig en leek erg intelligent en veel meer verbonden met Argentinië dan ik dacht", zegt De Carlotto tegen het Franse persbureau. Ze voegt eraan dat de ontmoeting met de prinses was geregeld door de Nederlandse ambassade in Buenos Aires. De bijeenkomst werd geheim gehouden.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  En de Oranje PR machine gaat maar door.
  Tegenover elke waarheid 10 leugens, tegenover elk weerzinwekkend geschiedkundig feit 100 spinartikelen en sympathie opwekkende stukken.
  Elke dag, elk uur, in elke krant, magazine of ander medium, strooit de oranje machine hun propaganda over het totaal gehersenspoelde volk uit via de bibberend van geilheid naar de macht lonkende journalisten of door het stof kruipende mediafiguren.
  Briljant en onuitputtelijk.
  Zo werkt echte macht, zo rollen degenen die het echt voor het zeggen hebben.
  En het volk trilt en beeft van onderkruiperige eerbied, heel het volk dat kruipt door het stof voor brood en spelen.

 2. iembam

  En voor elk berricht dat positief uitpakt voor de “machthebbers” zijn er sceptici die niet geloven in de goedheid van mensen. Dat is iets anders dan goedgelovig zijn. Het is is goed mogelijk dat Maxima oprecht is in haar intenties en het bezoek aan de moeders. Je kunt het bezoek zo positief of negatief uitleggen als jij wil. Jj toont geen eerbied voor de macht en dat is prima. Maar jij toont ook geen eerbied voor het volk met deze reactie.

  Je hebt onderkruiperige eerbied, maar ook onderkruipige minachting.

   • iembam

    Ja Paulus. Tuurlijk is er een oranje propaganda machine, tuurlijk wil iedereen nieuws onder de aandacht brengen die hem goed uit komt. Zo werk dat en dat komt onze democratie niet ten goede.

    Echter niet alles is propaganda. Als je twijfels hebt bij de intenties van Maxima baseer die dan ergens op. ik lees het graag. jouw reactie suggereert veel, maar is tendentieus.

    (in antwoord op PaulusJ)

Reacties niet toegestaan