Weekers: niet ik maar Asscher wist van Bulgaren

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken was eerder dan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën op de hoogte van de fraude met zorgtoeslagen door Bulgaren. Dat blijkt uit een brief die Weekers zaterdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Volgens het feitenrelaas kreeg Asscher op 11 maart te horen van een strafrechtelijk onderzoek door de FIOD naar de fraude. Weekers kreeg pas ruim een maand later kennis van de zaak door een uitzending van het actualiteitenprogramma Brandpunt. De Belastingdienst wist al in april 2012 dat Bulgaren mogelijk toeslagfraude pleegden. Staatssecretaris Weekers wist pas kort voor een televisie-uitzending op 21 april 2013 dat zijn opsporingsdienst Fiod hier strafrechtelijk onderzoek naar doet. Volgens Weekers is de fraude „adequaat” aangepakt. Wel neemt hij stappen om te zorgen dat hij in de toekomst sneller op de hoogte wordt gesteld van bijzondere vormen van fraude. Ook kondigt hij in de brief maatregelen aan om fraude met de toeslagen te voorkomen. De brief liet lang op zich wachten. Hij zou vrijdag al komen, maar het duurde tot ruim na middernacht voor hij naar de Kamer werd toegestuurd. Het wachten leidde tot geïrriteerde reacties. „Weekers solliciteert naar enkeltje richting Koning, zoals hij de Kamer informeert”, twitterde D66-leider Alexander Pechtold.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Goh, wat een l;aag niveau van deze staatsman, ook al begrijp ik het wel enigszins, hij kan ook zeggen, we gaan er samen wat van maken!!!!!! Natuurlijk een strategische zet om de PvdA klem te zetten. In dorpen is het ook bestuurlijk te merken, dat na de verantwoordelijkheden over zorgzame wetten ( WIA, etc ) te delegeren aan dorpsbewoners/ gemeentelieden, het niveau, van besturen zo schrikbarend laag is geworden, dat je alsmaar moet huilen over de neergang en het verval. Weet U
    dat het niveau vooral laag is, daar waar de meeste mensen zich heel belangrijk vinden, die Wassenaar niet konden betalen en nu 1 grote domme ” waffel” hebben in dorpen, die ge-evolueerd zijn tot een goed samenlevend “levend” orgaan.

  2. Septagon

    De Bulgaren die ik ken zijn allemaal een stuk slimmer dan de gemiddelde Nederlander.

Reacties niet toegestaan