Rel: ‘Taxiritjes provincietop kosten tonnen’

Provinciebestuurders nemen ondanks de beschikbaarheid van luxe dienstauto's veelvuldig de taxi. De extra vervoerskosten lopen op tot tonnen per jaar, blijkt uit gegevens van de provincies Noord-Holland en Utrecht. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. Volgens de krant hebben de gedeputeerden van de provincie Noord-Holland sinds hun aantreden in 2011 bijna 400.000 euro uitgegeven aan taxiritten. Hoewel er zeven dienstauto's en acht chauffeurs klaarstaan, nemen de zes gedeputeerden gemiddeld 140 keer per jaar de taxi. Ook in Utrecht wordt vaak gebruikgemaakt van de taxi. In 2012 declareerden de provinciebestuurders 18.000 euro aan taxiritten. De chauffeurs kosten per jaar 560.000 euro. Daar komen 140.000 euro leasekosten en de brandstofkosten bovenop.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Dus de belastingbetaler moet in het openbaar vervoer, want dat is beter voor de filedruk en het milieu, maar de ambtenaren die ons belastinggeld opfeesten hebben luxe dienstauto’s en geld voor taxi’s?
  Ik zeg: Weg er mee. Allemaal een OV-jaarkaart. Geef zelf het goede voorbeeld maar.Dat is ook beter voor de belastingdruk.

 2. Ron Kersten

  Als ik dit zo lees concludeer ik dat de chaufeurs gemiddeld 70000 Euro per jaar kosten maar zitten te niksen? Da’s dan geen slecht betaald baantje.
  Daarbij komt nog eventjes het belachelijke feit dat taxi’s worden genomen die per definitie al veel te duur zijn, en waar moeten deze klaplopers nou zo dringend naar toe?

  Nu ben ik wel benieuwd hoe men mij als simpele belastingbetaler, die gewoon zelf zijn vervoer/auto moet bekostigen, denkt uit te leggen waarom men dit zo doet.
  Als er dienstauto’s zijn voor die hele bende bij elkaar, gebruik ze dan. Doe je dat niet… dan ga je maar fietsen of lopen of pak je openbaar vervoer of je eigen (privé-)auto !
  Moet je echt weg en zijn alle dienstauto’s bezet, dan is er de normale vergoeding voor gebruik van hun privé-auto/OV. Als een taxi is gebruikt terwijl de dienstauto stilstond dan hoort het taxigeld ingehouden te worden van hun salaris, zou ik zo denken.
  Declaraties van deze groep mensen moet permanent onder de loep worden genomen VOORdat ze worden uitgekeerd , dit is niet de eerste keer dat zulke uitwassen naar boven komen: pak het probleem nu eens en voor altijd aan.

 3. Septagon

  De taxi chauffeurs mogen toch wel wat verdienen? Dat zijn ook meestal het type mensen die hun geld sneller laten rollen dan al die zeikers die hun afgunst niet onder stoelen of banken steken met hun typische gelul over wat wel en niet hoort.

 4. Bataaf

  Och,wie maakt ze wat?

Reacties niet toegestaan