Al Gore verdient 100 miljoen in een maand

Met het klimaat gaat het niet zo goed, maar met Al Gore wel. Toen hij uit de politiek stapte en milieuactivist werd had hij nog bijna niks, nu is hij net zo rijk als rijkaard Mitt Romney. Hij bezit vermoedelijk bijna een kwart miljard. Dat verdiende hij overigens niet met het milieu, maar als ondernemer. Januari was een bijzonder goede maand. Hij verkocht samen met de andere oprichters Current TV, een online nieuwsstation, aan Al Jazeera. Gore's aandeel in die - niet helemaal onomstreden - deal: 70 miljoen dollar. Verder oefende hij zijn optierechten van een pakket Apple-aandelen uit. Die bezat hij als lid van de Raad van Commissarissen van dat bedrijf. Opbrengst 20 miljoen. Samen met zijn 'gewone' verdiensten deed dat de teller stilstaan bij 100 miljoen. Helemaal blij blijkt Gore volgens een interview met de New Yorker niet te zijn. Zijn tijd in de politiek was toch leuker. Toen kon je nog echte invloed uitoefenen, vindt de Nobelprijswinnaar. Gore werd in 2001 net niet (of misschien net wel) tot opvolger van Bill Clinton als president van de VS gekozen. Sindsdien ijvert hij voor een beter klimaatbeleid. En wordt hij dus steeds rijker

Bron(nen):   Bloomberg      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  De man die leugens verkoopt, de man die zelf meer energie verbruikt dan honderden huishoudens, de man van bla bla bla.

 2. mensenmens

  Ik heb hem altijd dubieus gevonden. Op Middelbare leeftijd gaan veel Groten der Aarde zich plotseling inzetten voor het Algemeen Belang. Bill Clinton vraagt ook 30 duizend dollar of meer voor een praatje. Celebrities trekken publiek en groupies.
  Natuur- en milieuspeculanten, de nieuwe financiele sector?

 3. John

  Klimaatparasiet, uitknijpen die vent

 4. bierneus

  En waar baseer je de stelling ‘met het klimaat gaat het niet zo goed’ precies op?

  • mensenmens

   Dat roept Al Gore zelf.
   Made in America. Klimaatpolitiek gebaseerd op angst is Kassa!
   Nederland doet het al aardig na.

   (in antwoord op bierneus)
  • JRR Uijlings

   Berichtje afgelopen vrijdag:

   “For the first time in human history, the concentration of climate-warming carbon dioxide in the atmosphere has passed the milestone level of 400 parts per million (ppm). The last time so much greenhouse gas was in the air was several million years ago, when the Arctic was ice-free, savannah spread across the Sahara desert and sea level was up to 40 metres higher than today.”

   http://www.guardian.co.uk/environment/2013/may/10/carbon-dioxide-highest-level-greenhouse-gas

   (in antwoord op bierneus)

Reacties niet toegestaan