Winnie Mandela kan haar rekeningen niet meer betalen

Volgende week wordt een deel van de huisraad geveild van Winnie Mandela, de legendarische ex-vrouw van Nelson Mandela. De rechter heeft de veiling gelast, omdat Winnie de rekening van een particuliere school niet kan of wil betalen. Op die school heeft ze een vriend of familielid ingeschreven en ze betaalt daar niet voor. Vreemd is het wel. De ex-vrouw van Mandela heeft een paar vaste bronnen van inkomsten. Ze is parlementslid en krijgt daarvoor betaald. Daarnaast heeft ze een betaalde functie in de regerende ANC Madikizela-Mandela was ook zonder Nelsson een anti-apartheid strijder. Maar vanaf de jaren tachtig werd haar gedrag steeds vreemder. Zijzelf en haar knokploeg werd er van beschuldigd een groot aantal mensen om het leven te hebben gebracht.  Daarvoor is ze niet veroordeeld. Wel voor een ontvoeringszaak. Daarvoor kreeg ze aanvankelijk 6 jaar cel, maar dat werd omgezet in een kleine boete. Twee maanden geleden werden door forensische experts twee lijken opgegraven van jonge activisten die 24 jaar geleden voor het laatst levend werden gezien in het huis van Winnie

Bron(nen):   AP      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  Eng mens, die door een steeds enger wordende club (zelfs Tutu heeft het ANC ondertussen de rug toe gekeerd) de hand boven het hoofd gehouden wordt.

  • John

   ANC heeft zich ontwikkeld tot een ramp voor het land.
   Als het er niet in slaagt schoon schip te maken zal het steeds verder achteruit gaan met S.A., waar de criminaliteit en corruptie groeit waar je bij staat. Ik heb de apartheid daar gezien en ik zag meteen dat dit niet volgehouden kon worden zonder een revolutie te riskeren, maar het is triest te moeten vaststellen dat zowel Zimbabwe als S.A. er als land onder het oude regime beter voor stonden dan nu.

   (in antwoord op Niegol)

Reacties niet toegestaan