Rotterdam krijgt ook een Turkse wijk

De opwinding over de 'sharia-driehoek' in de Schilderswijk is net wat bedaart als blijkt dat Rotterdam van plan is een deel van de wijk Feyenoord speciaal te bouwen voor Turken. Er komt een stadje met 400 appartementen, een hotel, winkels, horeca en een paleistuin. In Turkse stijl en gericht op Turkse bewoners. Het complex bestaat uit een woonblok met veel poorten en doorgangen die uitkomen op een centraal plein waar winkels, cafés en restaurants zijn te vinden. Het project, Turkoois 100 % Zuid, is volgens het AD uniek in zijn soort. Als het project een succes wordt, willen de initiatiefnemers ook in andere Nederlandse plaatsen vergelijkbare complexen gebouwd. Maar er is een storm van kritiek opgestoken tegen het plan, onder leiding van Leefbaar Rotterdam. Die partij vindt het een slecht plan, net als de PVV: 'Wat de PVV betreft passen Turken zich aan Nederland aan en niet andersom.' Maar de politiek is volgens het AD niet van plan te wijken. Deelraadsvoorzitter Ed Goverde van Charlois in Rotterdam verwacht meer projecten. 'Het gaat om mensen die elders hun roots hebben, maar hier hun oude dag willen slijten. We gaan hier ook een aantal huizen bouwen die vooral bestemd zijn voor Marokkaanse bejaarden. Ik vind het niet vreemd dat mensen vanuit hun culturele achtergrond samen hun oude dag willen doorbrengen. Omdat er in die doelgroep meer behoefte is aan geborgenheid', zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. In Australië zie je dat soort woongroepen ook, zegt hij. 'Voor Nederlanders. Niets mis mee.'

Bron(nen):   AD      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik ben groot voorstander van enclaves. Integratie is mislukt en door “eigen” gebieden toe te kennen, kan men zaken centraliseren en, indien nodig, simpel saneren.

 2. Pietje_Precies

  en in Amsterdam gaan 3 Bijlmerflats plat en daar komt een Somalisch huttendorp…….

 3. bas

  Inderdaad een goed idee, in Amerika gebeurd het ook en daar heet het Ghetto. Krijgen we een soort mini staatjes binnen de Nederlandse staat. Moskee in de wijk. Sharia rechtbank. Koran scholen. En natuurlijk een religieuze politie die kan controleren op gedrag en uiterlijk.

  Ben erg blij dat we zulke creatieve investeerders hebben zoals Stebru Transformatie die onder het mom van geld verdienen segregatie aan gaan moedigen. Ik vind het ook niet verwonderlijk dat dit plan uit Rotterdam komt:

  ” De Turkse gemeenschap in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord
  intimideert politici van Turkse komaf en zet deelraadsbestuurders onder
  druk. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van gesprekken met verschillende deelraadsleden en oud-bestuurders, allemaal van de PvdA.”

  ” In Feijenoord is de Turkse gemeenschap groot. Ook de verwevenheid tussen
  maatschappelijke organisaties en politici van Turkse komaf is er fors.
  Een anonieme politicus die nu nog actief is in de deelgemeente zegt in
  de krant: “Aan de Turkse lobby ontkom je niet. Er wordt hier keihard,
  open en bloot, beïnvloed. Meestal gaat het om subsidies.”

 4. Bert Hilhorst

  Hebben onze bestuurders dan zo een hekel aan Nederlanders?.

 5. PaulusJ

  Blanke wijken, straten en blanke scholen worden verplicht multicultureel gemaakt.
  Andersom mogen de nieuwkomers lekker hun apartheidswijken zonder blanken maken.
  Dit heeft racisme en is bij wet verboden.

Reacties niet toegestaan