Steun voor rechtsextremist die zichzelf doodschoot in de Notre Dame

Dominique Venner had rond de 1500 toeschouwers toen hij  zichzelf voor het hoogaltaar van de Notre Dame van het leven beroofde. Dat was ook zijn bedoeling want zijn daad was een politieke daad, die door leiders van uiterst rechts in Frankrijk wordt geprezen. In een brief die hij achterliet in de kerk en in een afscheidsessay op zijn blog legt hij uit dat hij tot zijn daad kwam uit protest tegen de legalisering van het homohuwelijk en vanwege de instroom van nieuwkomers uit Afrika. Hij liet een vriend een verklaring voorlezen op een rechts radiostation. "Ik geloof dat het nodig is om mezelf te offeren om de lethargie te verbreken die ons land in de greep heeft. Ik dood mezelf om het sluimerend geweten wakker te schudden. " Marine Le Pen prees Venner. "Alle respect voor  Dominique Venner wiens uiterste, eminente, politieke daad was een poging om het volk van Frankrijk wakker te schudden. " Soortgelijke boodschappen kwamen van andere rechtse prominenten. Rechts is trots op Venner.

Bron(nen):   Newser      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. jantje uitnederland

  Waarom is deze meneer ineens een ‘rechts’-extremist. Extremist ja, recht extremist nee, eerder religieus extremist.

  • André Somers

   Een extremist in elk geval, dat ben ik met je eens. Maar net zo min als dat je kan opmaken dat hij een rechtsextremist is, kan je ook niet opmaken dat hij dat niet is. Of heb je zijn blogposting en afscheidsbrief gelezen? Dat lijkt me de eerste plaats om te zoeken naar zijn motieven, en alleen op basis daarvan kan je hem in een hokje ‘rechts’ of ‘religieus’ of whatever duwen, als je daar behoefte aan hebt.

   (in antwoord op jantje uitnederland)
  • Mo Meta

   Omdat deze meneer op politiek vlak heel erg rechtsconservatief was. Hij was lid van de OAS in het verleden en heeft er nooit doekjes om gewonden. De OAS: De Organisation de l’Armée Secrète (‘Organisatie van het geheime leger’) was in het naoorlogse Europa de grootste en meest gewelddadige geheime rechts-extremistische terreurorganisatie, actief in Frankrijk en Algerije, gericht tegen de onafhankelijkheid van Algerije.

   (in antwoord op jantje uitnederland)
 2. Erwin

  En met Le Pen wil Wilders een front gaan vormen? Moet niet gekker worden….

  • Buck Danny

   Met als grote verschil hierbij dat de PVV zich wel degelijk voor het homohuwelijk inzet.

   (in antwoord op Erwin)
   • Erwin

    Dat staat er los van. Wilders wil samenwerken met een politica die lovend is over zelfmoord voor de ogen van 1500 mensen (waaronder vast genoeg kinderen). Wilders wil altijd dat moslims afstand nemen van hun geloofsgenoten, nu is het tijd voor Wilders om hier afstand van te nemen door de samenwerking op te zeggen. Het is enigszins walgelijk dat een Nederlandse politicus met veel aanhang geassocieerd wil worden met dit soort mensen.

    (in antwoord op Buck Danny)
    • Zonnestraaltje

     daarom ben ik het ook niet eens met hoe de SP steeds maar tegen de pvv aankruipt. Ziende blind of ….politiek?

     (in antwoord op Erwin)
 3. Cornelis Berend

  Meneer heeft zichzelf tot martelaar gemaakt vanwege zijn gedachtengoed. Over gedachtengoed dat martelaren nodig heeft of prijst weten we genoeg, die houden niet van het leven. Overigens wantrouw ik dit soort goede bedoelingen met de mensheid. Het zou me niets verbazen als de man iets onder de leden heeft waardoor hij sowieso niet meer zo lang zou leven.

 4. Bert Hilhorst

  Rare manier om je gelijk te halen.

 5. meneerjansen

  de mens is gek…

Reacties niet toegestaan