Opnieuw iemand neergestoken in Woolwich. Geen verband met vorige zaak

Op 300 meter van de plaats waar vorige week soldaat Lee Rigby werd vermoord heeft zondagmiddag volgens Sky News weer een steekpartij plaatsgevonden. De politie heeft het bericht bevestigd. Het slachtoffer zou een man van in de twintig zijn, die geen levensgevaarlijke verwondingen heeft opgelopen De politie zegt dat de gebeurtenis los staat van de moord op Rigby.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Michael de Jong

  Vorige aanslag ging ook niet over de islam, toch?

  • iembam

   Als ik even mag generaliseren: Terroristen maken geen onderscheid tussen politiek of geloof. Dus in het geval van een “moslim”terrorist. Hij kan een aanslag plegen vanuit zijn geloof geredeneerd terwijl wij het als een politieke daad zouden kunnen beschouwen.

   Kortom misschien denk jij dat het niet om de islam ging, maar hij dacht dat wel, denk ik. Los van het feit wat nou “de islam” precies is. dat is nog ongedefinieerder dan “het christendom”.

   (in antwoord op Michael de Jong)
   • Esther8

    Is dit niet precies waarom het gebrek aan scheiding van kerk en staat bij de islam tot problemen leidt? Overal ter wereld, onderhand…

    (in antwoord op iembam)
    • iembam

     Mee eens, Dat is precies de denk wijze die voor veel verwarring zorgt. Wij maken graag onderscheid tussen zaken, maar in veel culturen is die onderscheid moeilijk te maken omdat islam daar zo’n voorname rol in speelt.

     Je zou kunnen zeggen dat islam niet alleen een geloof is maar ook een cultuur, een politiek ideaal en filosofie, enz. Hangt af van waar je bent en met wie je te maken hebt. Wij zijn gewend om zaken anders te benoemen zodat we er labels op kunnen plakken, maar in islamitische landen veranderd de term “islam” gewoon van gedaante om zich in een nieuwe context te kunnen voegen.

     (in antwoord op Esther8)
   • Michael de Jong

    Ik geloof zeker dat de redelijkheid bij een terrorist ver te zoeken is. Ik denk wel dat de aanleiding van de aanslag in Londen politiek was, dat blijkt uit het relaas van de dader. Het etiket ‘uit naam van islam’ plakken wij er gemakshalve op.

    (in antwoord op iembam)
    • Dirk

     Je hebt gelijk. Elke terroristische aanslag is politiek gemotiveerd. Van Al Qaida tot RAF van ETA tot Tsjetsenië. Al Qaida wilde Westerse troepen uit de Islamitische landen. Terwijl bij elk geloof het juist niet om macht gaat, maar de politiek en de mens gebruikt het als middel.

     (in antwoord op Michael de Jong)
     • kletsmajoor

      Als geloof niet over macht gaat, waarom staan de heilige boeken van alle geloven dan vol met regels waaraan de gelovige moet voldoen?

      (in antwoord op Dirk)
    • Kamikaazkop/Hobbykip

     De dader heeft het etiket er zelf al opgeplakt zoals te zien in het filmpje van hem…….. dat hebben wij niet gedaan.

     (in antwoord op Michael de Jong)

Reacties niet toegestaan