De seksuele revolte onder de ogen van de Ayatollahs

Als je aan Iran denkt dan zie je Ayatollahs en fanatici, maar niet meteen romantiek en een seksuele revolte. Toch heeft die zich volgens Foreign Policy in het land voor gedaan in de laatste decennia. Iraniers die na een lang verblijf elders  terugkeren in hun vaderland weten niet wat ze zien. "Het lijkt eerder London, dan Teheran". Je kunt het merken aan de omgangsvormen, maar ook aan de cijfers. Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid is ergens het geboortecijfer sneller gedaald dan in Iran. IN recordtempo zijn jonge Iraniers aan de pil geraakt en aan andere voorbehoedsmiddelen. Daardoor is bij de omgang tussen mannen en vrouwen, jongens en meisjes, niet langer snel trouwen en snel veel kinderen krijgen centraal, maar romantiek en liefde. De gemiddelde leeftijd waarover wordt getrouwd is dan ook sterk gestegen, naar Europese waarden. Wat de omgang tussen mannen en vrouwen betreft gaat Iran in de steden steeds meer lijken op een modern westers land. De vraag die Foreign Policy zich stelt: hoe lang kan dat samengaan met een middeleeuwse thoecratie?

Bron(nen):   Foreign Policy      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kamikaazkop/Hobbykip

  Mooie ontwikkeling maar nog mooier zou zijn als die Ayatollahs eens zouden opkrassen.

  • Spiegelbeeld

   Ik hoop dat het Westen islamiseert dat zou pas een mooie ontwikkeling zijn en dat Wilders opkrast.

   (in antwoord op Kamikaazkop/Hobbykip)
   • Vogelbeest

    Spiegelbeeld, als jij onder de islam wilt leven staat het je geheel vrij te vertrekken naar welk onderdrukkend regime jou het meeste aanspreekt. Wij houden hier liever onze eigen vrijheid om te kiezen Wat we willen eten, Hoe we willen denken, Hoe we ons gedragen, Welke kleding we wel of niet aantrekken.
    Maar gá gerust als jij liever wat anders wilt ondergaan.

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
    • Spiegelbeeld

     Maar wacht es effe dat kan ik toch niet doen, want als ik naar afgahanistan wil gaan bijvoorbeeld daar zitten jullie. Jullie laten mij niet in vrijheid leven. Als ik naar Iran wil gaan daar is er dreiging van oorlog. Overal pakken jullie mijn vrijheid af. Nu lees ik net dat kamikazaakop zelfs de Auyatollahs weg wil hebben. Welke vrijheid heb ik dan?

     (in antwoord op Vogelbeest)
     • Dead Silence

      Is er leven op Pluto….? Nou, ik weet wel een plek waar je in vrijheid en harmonie kunt leven. Neem wel een warme jas mee.

      (in antwoord op Spiegelbeeld)
     • Genuine_Defector

      Eind 2014 zijn we daar weg. Tenzij er weer aanslagen worden beraamd door haatbaarden natuurlijk. Enkeltje Kabul kost 650 eurootjes. Dat moet zelfs u wel kunnen ophoesten. Ik zou zeggen, boeken die handel.

      (in antwoord op Spiegelbeeld)
     • Spiegelbeeld

      Pas als alle Westerse troepen weg zijn uit alle Islamitische landen en niet in het geheim dictators steunen dan kan ik overwegen om weg te gaan. Tot die tijd zolang jullie in Kabul jullie missie volbrengen. Volbreng ik mijn missie hier, namelijk het Islamiseren van het Westen. Want dat is wat de moslims volgens jullie doen 😉

      (in antwoord op Genuine_Defector)
     • Calhoun84

      Zelfs een allochtonen knuffelaar als ik krijg braakneigingen van jouw reacties. Er zijn voldoende islamitische landen die vrij zijn van westerse invloeden anders dan wederzijdse belangen. Zelfs in Afghanistan zijn nog voldoende bergdorpen over waar je nooit een westerling zal zien. (Ja, ik weet ook wel dat je alleen maar aan het trollen bent en ik eigenlijk niet moet reageren)

      (in antwoord op Spiegelbeeld)
     • Spiegelbeeld

      Dus moet je eens even nagaan hoe een (liberale) moslim zich eens zou voelen met reacties van mensen als Genuine, Vogelbeest en kamikaaza. Altijd maar Islam bashen. En moet je eens indenken wat er zou gebeuren als jij heel vaak zulke reacties van radicale moslims zou lezen. Je zou ook gaan radicaliseren maar dan naar rechts.

      Gelukkig hoeft het niet zover te komen. Als men in gesprek gaat met elkaar en niet zijn mening laat vormen door de radicalen, maar focust op de bindende factor.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Heldoppantoffels

      Ben het helemaal met je eens spiegelbeeld en ik vind dat je netjes omgaat met de kortzichtigheid van mijn autochtone medelanders.Zij geloven nog in de sprookjes van het 8 uur journaal, dat we goeds doen, dat de motieven zuiver zijn. De werkelijke motieven hebben ook niets te maken met religie of bescherming van wie dan ook, het draait uitsluitend om geld en macht.

      Wat teveel autochtone en moslims niet beseffen, is dat we beiden in de maling worden genomen.

      (in antwoord op Spiegelbeeld)
   • Kamikaazkop/Hobbykip

    Vergeet het maar, gaat niet gebeuren……

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
 2. PaulusJ

  Onlangs in Kuala Lumpur in het nachtleven regelmatig groepen Iraniërs gezien en gesproken, die uitwisselingsprojecten doen of business in het ook Islamitische Maleisië.
  Die 2 landen hebben een soort samenwerking, dus er is een ook grote aanwezigheid van Iraniers in KL.
  Volledig westers, tatoo’s, drank, sex, gek doen en lange wilde dance nachten (drugs niet, gemerkt. Te riskant) Ze zeiden zelf dat ze hun tijd daar vol wilden benutten om als ze teruggingen, weer zwaar gehoofdoekt (de dames dan) de sleur en de repressie te ondergaan. De mannen hebben het wat beter in Iran, maar die gingen ook goed los.
  En die meiden….tjeeez.
  De Islam is echt heel erg naar, zeker de fanatieker versies zoals in Iran. Ze haten het echt, maar nog niet genoeg.
  Die meiden zijn zoveel leuker dan als ze onder die hoofddoek als een hond behandelt worden. En de kerels ook wel.

  • Spiegelbeeld

   Veel moslims die ik spreek zeggen dat zij rust ervaren in de Islam, geen overspel, geen drank wat leidt tot geweld waar je later spijt van hebt en geen criminaliteit, geen berovingen geen overvallen. Rust en vrede. Niet te materialistisch. Goed omgaan met de medemens Liefde voor God en de medemens. Goede doelen steunen en goed omgang met buren. Het Westen is naar drankgebruik met verschillende verslavingsproblemen, huwelijken die kapotgaan door overspel en drank etc.

   (in antwoord op PaulusJ)
 3. Gold Forever

  Zelf voor het werk in Tehran geweest voor zakenmeetings met overheidsbedrijven, was in 2003/2004. Een aantal dingen viel me daar op: ten eerste de schilderingen op de muren die je ziet over martelaarschap en over het vertrappen van de vlag van Israel. Schokkend, dat soort overheidspropaganda. Het eten was er ook doodsaai, drie keer per dag kebab met rijst komt je flink je neus uit. Maar het was absoluut niet alleen maar negatief. Iran is bovenal een land met zeer vriendelijke en gemiddeld hoog opgeleide mensen. Vooral de vrouwen zijn er bijzonder goed geschoold (universitair). Buiten dragen ze hoofddoeken, maar op kantoor doen ze ze rustig af, tenzij er iemand op bezoek komt. Het land is bovendien adembenemend mooi als je de tijd krijgt om meer van het land te zien dan alleen Tehran. Jammer alleen dat we in het westen alleen maar propaganda te zien krijgen over hoe slecht Iran wel niet is. Zelfs op de Astra satelliet mag ik tegenwoordig geen PressTV meer kijken, is geblokkeerd. En dat in het ‘vrije’ Europa. Ik weet zeker dat je een ver volk ook kan doen geloven dat Nederland de duivel is van de Aardbol, met de juiste pot-pourri van nieuwsberichten. Het is allemaal zo relatief…

Reacties niet toegestaan