Nederlands te horen in Syrische akelige onthoofdingsvideo

Er is een clip opgedoken waarin Nederlands/Vlaams sprekende jongeren te horen zijn, die meehelpen aan de onthoofding van een man. Het ranzige filmpje werd opgemerkt door oorlogsverslaggever Harold Doornbos, die via Twitter melding maakte van het filmpje. Ook hij weet uiteraard niet wat de herkomst en achtergrond is. Het is een gruwelijke filmpje dat je beter niet kunt bekijken. Je hoort iemand zeggen 'draai hem om, draai hem om'. Later zegt iemand 'Houd zijn voet vast', Houdt vast, iemand zijn voeten'. Naast Nederlands wordt ook Frans en Arabisch gesproken.

70 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Loobs

  Ik heb het filmpje niet gekeken, alleen beluisterd, en daar werd ik al helemaal naar van. Die hysterie, dat volslagen wilde gegil van al die doorgedraaide mannetjes… geen diersoort die zulk gedrag vertoont.
  Overigens heb ik het Vlaams er niet uit kunnen vissen, alleen Frans?

  • Karel Kritisch

   Jawel 1 diersoort: Hyena’s

   (in antwoord op Loobs)
   • Loobs

    Gillen die zo hysterisch over een prooi die ze niet zullen opeten om te overleven? Hmm… toch nog eens David Attenborough bekijken 😉

    (in antwoord op Karel Kritisch)
  • Spiegelbeeld

   Precies ze gedragen zich als dieren.. En rarara wat zegt de Islam?
   Jullie zijn mensen en geen dieren gedraag je ernaar. Dus gedragen zij zich volgens de Islam? Nee
   Is dit Islam? Nee

   (in antwoord op Loobs)
   • Vogelbeest

    Het zou geruststellend zijn als moslims in het algemeen zich fel tegen dit soort waanzin zouden uitspreken. Helaas komen de uitingen van afkeer alleen van min of meer officiële moslim-organisaties die afhankelijk zijn van subsidie. De huis-tuin en keukenmoslims die ik iedere dag tegenkom komen alleen maar met argumenten als “dan hadden jullie ons land maar niet binnen moeten komen”, maar vallen nooit hun geloofsgenoten af. Ook bij het doodschoppen van die grensrechter vroeg ik aan een stel Marokkanen wat ze er van vonden, en de enige reactie’s waren “Ja, wat moet je daar nou van vinden” en “ik weet het eigenlijk niet” En dat waren allemaal jongens van boven de 25 jaar met een baan, dus nog niet eens baldadige pubers of zo.
    Hier ontbreekt ook weer de totale afkeuring. En de jij-bakken (“ja, maar jullie doen ook….”) worden volop van stal gehaald. Westerlingen (ik kan mijzelf als atheist onmogelijk christen noemen) onthoofden gewoonlijk geen vastgebonden weerloze personen. In een oorlog wordt wel eens iemand geraakt. Die iemand kan onschuldig zijn. Wij keuren dat collectief af, en proberen ook door het ontwikkelen en inzetten van precisiewapens alleen strijders te raken. Moslim extremisten proberen alleen maar verdriet te veroorzaken. Onschuldige marathonlopers, mensen in kantoorflats, filmregiseurs.

    Bah.

    Als 99% van de moslims dat zou verafschuwen zoals 99% van de westerlingen iedere moord op een onschuldige verafschuwt zouden al die extremisten en debielen ruim op tijd gepakt worden. De praktijk lijkt echter anders.

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
    • Spiegelbeeld

     1. Kijk wat je nu doet. Je verbindt die voetballende marrokaan met een moslim. Probeer onderscheid te maken. Dat is gewoon een voetballende marrokaan die alcohol drinkt die mensen doodslaat en weet ik veel. De Islam zou dat gewoon afkeuren. Hij bidt vast niet 5 keer per dag. Maar jouw gedachte is marokaan=moslim= elke moslim=Islam

     2. Mao en Stalin waren bekende Atheïsten dus alle atheisten zijn zo.

     3. Die huis tuin en keuken moslims redeneren vanuit politiek en niet vanuit Islam. Want het klopt toch dat het Westen landen heeft binnengevallen?

     4. Maar als je ze vraagt uit de Islam te redeneren dan zullen ze mits ze wat weten over de Islam dan zullen ze de dood van de grensrechter afkeuren en zal het niks moeten uit maken hoe het land er voor staat wie de machthebber is en wie niet, maar focussen op medemenselijkheid, Liefde en vrede.

     5. Maak een peiling stel de vraag aan een moslim: ” Keurt u moord op een onschuldige af”?

     99% zegt ja

     (in antwoord op Vogelbeest)
   • Pietje_Precies

    hangt er vanaf welke moslim je dit vraagt.

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
    • Spiegelbeeld

     Tja een onwetende persoon die niks van de Islam weet zal dat gewoon zeggen. Hij zal zich gewoon moslim noemen omdat hij zo geboren is maar zich vervolgens niet naar gedragen.

     (in antwoord op Pietje_Precies)
   • JOHNN

    Dieren doden alleen uit noodzaak. Meestal om zich te voeden. Vrijwel nooit uit moordlust. Ik heb liever met dieren te doen dan met deze lustdaders.

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
   • Loobs

    Nee, wat ik schreef is juist: GEEN diersoort gedraagt zich zoals de mannen op het filmpje. Geen dier begint als een gek om een god te gillen om z’n prooi te onthoofden, een prooi die hij overigens niet zal opeten. Dieren gedragen zich stukken nobeler, eerlijker en zuiverder op de graad dan de meeste mensen.

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
 2. jantje

  Dat zal Doornbos toch niet erg vinden, dat zijn moslimvriendjes dit soort dingen doen?

  • Mo Meta

   Doornbos is een van de meest objectieve oorlogsverslaggevers die er zijn. Hij hekelt het regime van Assad en haar beestachtig optreden en hij hekelt de rebellen en hun beestachtige optreden. Waarom denk je dat dit vriendjes van hem zijn?

   (in antwoord op jantje)
   • jantje

    Hij heeft bij de waarheid gewerkt. Dan weet je wel waar zijn ‘liefde’ ligt.

    (in antwoord op Mo Meta)
 3. knier

  En dat soort moeten wij hier dan nog als gelijkwaardige medelanders beschouwen?
  Toch fijn te zien hoe goed die 40 jaar integratie,pamperen en betrekken bij onze normen en waardes heeft gewerkt.
  En over een paar weken zijn ze weer terug, waarna ze waarschijnlijk wegens een opgelopen PTS of hoe dat ook heet, weer op een begripvolle behandeling kunnen rekenen.
  Islam is vrede? flikker toch onderhand eens op met dat soort gezwets,wat islam is,is goed te horen aan het beestachtige gekrijs onder het aanroepen van die profeet en te zien in dit filmpje,en verder niets.

  • Mo Meta

   Ik ben Moslim en ik vind het verschrikkelijk wat er in het filmpje gebeurd. Het is sowieso verschrikkelijk dat er zulke beestachtige dingen gebeuren. Het is voor jou en voor mij eng dat er mensen zijn die dit doen. Maar vergis je niet, als Moslim ben ik hier meer slachtoffer van dan jij. Dat bewijs ook jij met je redenatie dat er Moslims zijn die dit doen, dat dus alle Moslims zo zijn.

   (in antwoord op knier)
   • Calhoun84

    Het is walgelijk en deze jongens verdienen het niet om gezond rond te lopen, net zo min als Benno L. en de vader van Ruben en Julian overigens. moslim of niet, overal zijn zieke mensen En nu we het toch over geloof hebben dan past Genesis 8:21 hier perfect bij:

    De geur van de offers behaagde de HEER,
    en hij zei bij zichzelf: Nooit weer zal ik de aarde vervloeken vanwege
    de mens, want alles wat de mens uitdenkt, van zijn jeugd af aan, is nu
    eenmaal slecht. Nooit weer zal ik alles wat leeft doden, zoals ik nu heb
    gedaan.

    (in antwoord op Mo Meta)
   • Karel Kritisch

    Helemaal mee eens. Het is heel treurig dat radicale sjiieten en soennieten elkaar zo naar het leven staan.

    (in antwoord op Mo Meta)
   • Loobs

    Ja, ik begrijp je helemaal…. Ik zou er ook ongelooflijk van balen, zacht gezegd, als er zulke dingen gebeurden uit naam van mijn geloof/overtuiging/beschaving/cultuur waarin ik ben opgegroeid… ik heb makkelijk praten, maar probeer de kritiek niet persoonlijk te nemen. Gekken heb je overal, en als jij een fijn, goed mens bent, zul je fijne, goede mensen aantrekken, en alles wat deze kl••tzakken uit naam van jouw geloof kapotmaken, helen. Geluk en sterkte toegewenst!

    (in antwoord op Mo Meta)
  • Spiegelbeeld

   Ik ben ook moslim en ik vind het ook verschrikkelijk en dit heeft niks met de Islam te maken , maar gewoon met politiek.

   (in antwoord op knier)
   • Pietje_Precies

    gut, daar waren we nog niet achter. Degenen die daar strijden zijn er niet alleen om politieke redenen, die zijn aan het jihadden… Ja er wordt teveel gegeneraliseerd als het om moslims gaat. Maar ik zie hier in mijn omgeving steeds meer mannen met jurken en baarden en die lopen er in Syrie ook zo bij. Als je er in ons klimaat zo bij wilt lopen, dan ben je wat mij betreft extreem. Nou blijkt dat ze met honderden uit NL die kant op trekken en mensen die zijn geboren in NL (in principe onder invloed van onze normen en waarden) nu daar toch koppen aan het hakken zijn. Baart me zorgen als die terugkomen.

    (in antwoord op Spiegelbeeld)
    • Spiegelbeeld

     “Zij zijn niet alleen om politieke redenen”. Ze zijn dus wel om politieke redenen. Het gaat dus om politiek en niet om het geloof.

     (in antwoord op Pietje_Precies)
     • AT

      Dat er veel Moslims zijn die dit soort praktijken verschrikkelijk vinden, daar heb je gelijk in. Maar je maakt wel een fout met de stelling dat Nederlandse Moslims die naar Syrie afreizen om te vechten dit doen vanwege politieke overtuiging. Het zijn gebrainwashte jongens / mannen die voor de deur van de moskee geronseld worden door Moslim fundamentalisten, niet door politieke activisten. Ook vanuit de Syrische opstandelingen komt de oproep tot Moslims om niet naar Syrie te komen, omdat hun religieuze motieven de werkelijke politieke strijd vertroebelen. Door alle Jihadis die de opstand hebben ‘gekaapt’ heeft Assad een hele mooie stok gekregen om te slaan, want internationaal is er grote twijfel over ingrijpen. Voor een groot deel komt dit door de religieuze kant van de strijd.

      Als er één ding is dat de extremistische malloten uit Nederland doen, dan is het wel roet in het eten gooien van de mensen die ze zeggen te helpen.

      (in antwoord op Spiegelbeeld)
     • Spiegelbeeld

      Die moslimfundamentalisten hebben dus een politieke overtuiging. Anders hadden ze gezegd ga daar hulp verlenen breng voedsel medicijnen en kleding(wat dus islamitisch is). Nee ze strijden tegen Assad, maar misbruiken het geloof.

      (in antwoord op AT)
     • AT

      Ik zie toch wel een groot verschil tussen Moslims en Moslimfundamentalisten. Moslims zullen inderdaad zeggen wat jij beschrijft, fundamentalisten roepen op tot een religieuze strijd en gebruiken de politieke oproer. De motieven zijn echter wel degelijk religieus, want ze gaan ‘Moslimbroeders’ helpen, niet simpelweg andere mensen. Politiek interesseert die gasten uit Nederland geen ene moer, anders waren ze wel in Cairo op het Tahrirplein gaan demonstreren of hadden ze een beter punt kunnen maken in Rusland. Nee, ze laten pas van zich horen als ze onder de noemer van een politieke strijd in een Jihad kunnen participeren. Deze onthoofding laat ook wel zien dat we hier met fundamentalisten hebben te maken, want onthoofding heeft wel degelijk een religieus tintje. Het zijn mensen die de beeldspraak in religieuze boeken niet kunnen interpreteren, maar alles letterlijk en volgens de fundamenten naleven.

      (in antwoord op Spiegelbeeld)
 4. Dead Silence

  Gewoon even registreren op ogrish.nl en dan kan je tientallen van dit soort mooie filmpies bekijken. Dan zijn ook genoeg studiefilmpies te zien van vreedzame godsdienstwaanzinnigen uit Syrie, Irak, Afghanistan, Tsjetsjenie, en niet te vergeten de kartels in Mexico. etc. Daar leren vaders kinderen van 12 hoe je een hoofd afhakt. Daar leer je hoe je iemands hoofd met een kettingzaag bewerkt, handen en benen afhakt met een bijl alsof je in een stuk hout ramt, mensen kogels door de kop jaagt, noem maar op. Dit zijn amateurs overigens.
  Maar goed, wel van die mafketels die straks weer terug keren naar onze landen en verder gaan met hun debiele activiteiten en al die geldverslindende linkse zielen die denken dat dit soort knakkers nog op het rechte pad te krijgen zijn. En nee, gelukkig zijn niet alle moslims zo.

 5. disqus_cDEBEY6Kl8

  75% van onze mossels steunt deze lieden.

  • Calhoun84

   En dat gelooft u zelf? Graag een bron van dat onderzoek… Er zullen best veel moslims zijn die de zaak van de rebellen steunen maar ik geloof er niets van dat 75% van de moslims (als u ze mosselen noemt dan moet u ook niet raar staan te kijken wanneer u respectvol behandeld wordt overigens) onthoofdingen steunt. Niet diegene die ik ken in ieder geval.

   (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
   • disqus_cDEBEY6Kl8

    Deze week nog in diverse kranten gestaan en in nieuwsuur aangehaald, vriend.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Ok maat, zou je mij dan een link kunnen geven waarin staat dat 75% van de moslims achter onthoofdingen staan?

     (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Hee, wat ben jij er voor een. Ik haal jouw kletskoek onder uit en dan krijg je nog een grote mond ook. Ik stel dat 75% van de Nederlandse moslimgemeenschap achter die Jihadisten staat, ga jij niet ff de boel verdraaien. Bel ff dat onderzoekbureau of ze nog ff een extensie doen of de geënquêteerden ook achter het koppensnellen staan.
      Jihadisten zijn extremisten en dat blijkt ook uit dit onthoofdingsfilmpje en er zijn talloze filmpjes van die zogenaamde vrijheidsstrijders geopenbaard waarin ze oorlogsmisdaden plegen.
      Jij steunt het gajes van de zgn “vrijheidsstrijders, die over het algemeen religieuze fanatici zijn” en ik steun helemaal niemand.
      Assad is voor mij ook een schurk, dus roei elkaar lekker uit.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Lekker volwassen maar zal het even proberen uit te leggen. Jouw eerste post was “75% van de moslims steunt DEZE gasten”. Dan ga ik er van uit dat je die jongens op de video bedoeld, daar gaat dit artikel immers over. Vervolgens geeft je een bron aan waarin zou staan dat 75% de jihadisten steunt terwijl dit onderzoek zegt dat van die 75% slechts een kwart deze strijders als jihadist ziet. Ergo 75% steunt de opstand, niet de jihad.

      De essentie van de opstand steun ik nog steeds, maar wanneer er vanuit de VN of de NAVO geen steun komt dan is het wachten totdat die van AQ of sympathisanten komt. Helaas zijn er nu ook opstandelingen die aan AQ geallieerd zijn maar nog steeds niet het gros.

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Goh, wat kan jij de boel verdraaien., te triest voor woorden.
      Je moet niet je waanideeën volgen, maar goed lezen.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Karel Kritisch

      Nee, nee, Calhoun heeft wel een punt als hij zegt dat de rebellen steunen wel iets anders is dan voor onthoofdingen zijn. De rebellen, die zich het Vrije Syrische Leger noemen bestaat uit verschillende lienden van liberale matige moslims tot radicale Al Nusra, Al Qaida lui. Elk hebben ze een andere agenda en de enige overeenkomst is dat ze tegen Assad zijn. De USA en Europa en de Arabische wereld steunen de rebellen (althans het niet radicale deel). ZIj steunen niet daarbij natuurlijk niet de onthoofdingen van radicale islamitische nihilistische schurken zoals er op dit walgelijke filmpje staan.

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
    • Calhoun84

     http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3448325/2013/05/28/Driekwart-Nederlandse-moslims-vindt-Syrie-gangers-helden.dhtml

     Niets over onthoofdingen. Ik steun, als autochtone Afghanistan-ganger, deze jongens ook hoor. Bij ons zaten ook jongetjes die ziek in hun hoofd waren en ik weet wat die strijders ongeveer mee maken.

     “Die jongens doen wat de Verenigde Naties nalaten: actief steun verlenen aan de opstandelingen”

     (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Volgens mij is het onthoofden van een weerloze bejaarde man toch echt een oorlogmisdaad.. Je laat aardig zien wat voor een verdorven figuur je bent.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Klopt dat is een oorlogsmisdaad, niemand die dat ontkent toch? De oogkleppen die jij op hebt lijken meer over jou te zegen dan mijn steun aan de strijders iets zeggen over mijn verderfelijkheid 🙂 (Ik steun dus niet de oorlogsmisdadigers, die hebbend de Amerikanen net zo goed maar toch steun ik de VS in hun strijd tegen terreur. Maar waarschijnlijk zijn in jouw wereld alle moslims fout)

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Wat hebben die Amerikanen er toch weer mee te maken? en de rest van je reactie is onbegrijpelijk Nederlands.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Geweldig, een autochtone Afghanistan ganger, die jihadisten steunt door dik en dun. Je maten zullen indertijd wel blij met je zijn geweest.
      Ben je nog welkom op de veteranen bijeenkomsten?.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Volgens mij waren ze wel blij met mij… Heb nooit klachten gehad. Ik kan trouwens ook respect hebben voor de talibanstrijders tegen wie wij gevochten hebben hoor. Dat waren ook gewoon jonge jongens. Maar jij denkt blijkbaar dat elke moslimstrijder mensen onthoofd en bermbommen plaatst.

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Ja ja, gewone jongens, met wat afwijkende gedachten over democratie, vrouwenrechten en respect voor andersdenkenden.
      Verder kon je een lekker kopje thee met ze drinken als ze net wat van je maten hadden opgeblazen.
      Verder bespeur ik wel enige inconsistentie in je verhaal, daar je wel “klaarblijkelijk” tegen gelijkgestemde groepen militair bent opgetreden en je nu erg opgewonden raakt van kritiek op Jihadisten uit NL, die deel uitmaken van salafistische strijdgroepen en zich veelvuldig schuldig maken aan oorlogsmisdaden.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Blijkbaar heb je totaal geen idee hoe Afghanen in elkaar steken…. En nee, nadat wij jongens waren kwijtgeraakt was ik niet zo vergevingsgezind, dat komt later pas als je na gaat denken en er achter komt hoeveel maten deze strijders verloren hebben. Daarbij is niet elke taliban strijder een extremist, die zijn er wel maar dat zijn doorgaans niet de jongens die je op het slagveld tegenkomt.

      Mijn gevoelens hierover zijn niet uniek, de verboden kerstvrede is daar een mooi voorbeeld van.

      En nee, zoals ik al een paar keer heb gezegd ben raak ik niet opgewonden van kritiek op jihadisten. Ik raak er op gewonden van dat elke opstandeling wordt vergeleken met deze onthoofders. De mensen die deze man, dood of levend, hebben onthoofd zijn oorlogsmisdadigers en die moeten aangeklaagd worden net zoals dat zou moeten gebeuren met oorlogsmisdadigers uit welk land dan ook.

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • Youri

      Ben het met je eens man!

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
   • disqus_cDEBEY6Kl8

    Volkskrant 7 juni, 3/4 van de marokkaanse en turkse muzelmannen en vrouwen vinden de Nederlandse Jihadisten helden. Onderzoek is van Motivaction in opdracht van de NCRV.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Daar ga je al, van die driekwart ziet slechts een weer een kwart hen als jihadi’s. (had het artikel van de VK ook net gevonden)

     Niets over onthoofdingen overigens

     (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Wat een ongelofelijk slap antwoord.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Niet half zo slap als dit onderzoek aandragen als bewijs dat 75% van de moslims achter deze onthoofders staan. Waarschijnlijk wil je dat geloven maar is nergens op gebaseerd.

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Begrijpelijk Nederlands graag en eerst goed lezen!.

      (in antwoord op Calhoun84)
    • Spiegelbeeld

     1. In dat artikel staat:” 75% van de Nederlandse moslims >> die meeste betrokken zijn bij het conflict<< vindt syriëgangers helden.

     2. Nederland en de Westerse wereld steunt ook de syrische Jihadisten, want zij zijn ook tegen Assad, maar ze mogen niet ingrijpen vanwege de russen en de Iraniërs.

     3. Dit heeft zoals je kon merken en logisch nadenken niks te maken met de Islam. Islam is iets persoonlijks en spirtueels en dit is slechts politiek

     (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
 6. Spiegelbeeld

  Ik wilde een reactie plaatsen in de trant van:”kijk eens even wat Nederlandse militairen doen in Afgahanistan, hoe zij met hun pistolen de moslims vermoordden (zal vast wel een filmpje zijn waar ze staan te juichen als ze net iemand hebben vermoord) dus alle Nederlanders/Nederland is/ zijn haatdragend/ gewelddadig / moordenaars”

  Maar uit respect voor de Nederlanders en de Nederlandse militair hier op de website die blijkbaar veel meer ontwikkeld is en een onderscheid kan maken tussen het geloof en de mens doe ik het niet.

  • Karel Kritisch

   Ik denk eigenlijk niet dat het voorbeeld wat je noemt erg realistisch is. Er bestaat niet zo’n filmpje en Nederlanders vermoorden geen moslims anders dan vijandige strijders in een gevecht. Nederlanders worden namelijk voor moord aangeklaagd als ze iemand zomaar vermoorden.

   (in antwoord op Spiegelbeeld)
   • Spiegelbeeld

    Ik meen mij 2 gevallen te herinneren die uitgelekt zijn, dus laat staan wat we niet horen. één geval is door Julian Assange uitgelekt met wikilieaks waarin een helikopter volgens mij onschuldig busje aanvalt met een kind erin. Het tweede geval is mensonterend Abughraib gevangenis.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Dat zijn dan valse herinneringen. Er waren geen Nederlanders werkzaam in de Abu Ghraib. Dat filmpje met dat busje was van een Amerikaanse Apache. Er zullen vast per ongeluk onschuldige slachtoffers zijn gevallen tijdens gevechtsacties in Afghanistan maar dat is wat anders dan met willens en wetens onschuldige en ongewapende mensen vermoorden. Krijgsgevangenen worden goed behandeld en niet zoals deze monsters doen de keel doorsnijden.

     (in antwoord op Spiegelbeeld)
     • Spiegelbeeld

      Dat klopt je hebt gelijk Westerse millitairen En van daaruit gegeneraliseerd dus ook Nederlandse millitairen.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • hector

      Nederlanders hebben de slavenroutes het meest intensief bedreven en langst in stand gehouden. Het KNIL (koninklijk nederlands indisch leger) hield huis in onze overzeese gebieden op een manier die niet onderdeed voor de NAZI’s. Nederland had ten tijde van de tweede wereldoorlog het hoogste aantal verlinkers van eigen volk aan de duitse overheersers. Anno 2013 heeft Nederland het hoogste aantal kliklijnen. Nederlanders zijn gewoon nog steeds NSB’ers. Maar dat is niet politiek correct en mag je niet zeggen. Maar wel realiteit.

      (in antwoord op Karel Kritisch)
     • Genuine_Defector

      YES! Godwin. Onvervalst en zuiver.
      Ik zat er al op te wachten.

      Eigenlijk zijn wij Nederlanders schuldig aan alle ellende op de hele wereld, nee in het hele universum, aller tijden. Al het slechte komt door dat lullige volkje aan de Noordzee…

      Och och, hadden we toch maar nooit bestaan.

      (in antwoord op hector)
     • Karel Kritisch

      Oh God, ik had het over de tegenwoordige tijd vriend.

      Daarnaast wil ik je er toch even op wijzen dat de Engelsen toch echt het grootste aandeel hadden in de slavernij. slavernij is natuurlijk sowieso fout. Verder heeft Nederland in Indië uiteraard misdaden begaan maar het is echt niet te vergelijken met de nazi’s welke systematisch een volk probeerde uit te roeien en toch echt hele andere intenties hadden. Verder trek ik je beweringen over de tweede wereldoorlog ook in twijfel. In Oost-Europa was de bevolking echt wat bereidwilliger om mee te werken aan de jodenvervolging. Daarna begin je lekker te generaliseren, Ik vind overigens het anoniem melden van een misdaad toch echt iets anders dan NSBer zijn oftewel het nationaalsocialistische gedachtengoed steunen.

      (in antwoord op hector)
     • stefan

      Nederland heeft een zwart verleden op alle vlakken die u aansnijdt maar wat u beweert is feitelijk onjuist. Nederland heeft bijvoorbeeld een veel kleinere rol gespeeld in de slavenhandel dan Portugal. Het aandeel van de republiek was zo’n 5 %. Verder waren de arabieren de grootste tussenpersonen. Overigens bestond slavernij al duizenden jaren voordat er zelfs maar van een Nederland sprake was. Mocht u het nodig vinden kan ik zorgen voor een bronvermelding.

      (in antwoord op hector)
     • Loobs

      Pertinent onjuist. Van A tot Z, volslagen ongefundeerde kolder wat u hier opschrijft. Ik zie dat u internet heeft, misschien eens gebruiken om de feiten erbij te zoeken? Dan zult u, bijvoorbeeld, vinden dat uw bewering over de Nederlanders juist van toepassing is op de Arabische wereld. Qua omvang en duur spande die absoluut de kroon wat slavernij betreft. De Arabieren, met name in Jemen en Qatar, handelden op grote schaal in slaven tot in de jaren zestig. De sheiks van Qatar hadden zelfs slaven in hun gevolg bij de kroning van Elizabeth in 1953. De Arabische slavernij begon ook veel vroeger dan de Europese: in de zesde eeuw.

      U mag er van mij best een rabiate haat t.o.v Nederlanders op na houden, maar u moet wel uw uitspraken met feiten onderbouwen.

      (in antwoord op hector)
    • Pietje_Precies

     was geen onschuldig busje.Welk onschuldig busje rijdt er in een war zone? en ook is te zien dat ze gewapend waren.

     Ik kan me best voorstellen dat je je overwinning op de vijand viert, maar alle excessen die hier plaatsvinden eindigen met berechting van degene die zich eraan heeft schuldig gemaakt.

     (in antwoord op Spiegelbeeld)
  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Wat een onzin, kom maar op met dat filmpje, overigens had NL helemaal niet militair actief moeten zijn in dat land.

   (in antwoord op Spiegelbeeld)
 7. Karel Kritisch

  Het is moeilijk voor te stellen dat mensen tot zoiets in staat zijn. Misselijkmakend dat sommige mensen denken er een God is die dit wil of goedkeurd. Wat voor geloof is dat? Gillend iemand onthoofden? Dieper kan je niet zinken. Totale waanzin

 8. Cornelis Berend

  Te zien op “Best Gore”! Dat dan weer wel!

 9. JOHNN

  Ben ik blij dat dit filmpje niet automatische start. Walgelijk.

 10. Robert

  Waarom kies je er voor om dit filmpje te plaatsen WIGK?
  Ik heb het niet gezien en ik hoef het ook niet te zien. En nee, ik vind ook niet dat dit soort walgelijke content een keuze moet zijn. Dat moet je gewoon niet willen. Tekst zegt genoeg.

 11. johandevri

  Ik hoop dat Assad gaat winnen…….we hebben wel weer gezien hoe het “verzet” in oa. Lybie eruitziet…..en wat het daar doet….Niet te filmen dit.
  Assad zorgt tenminste voor rust en stabiliteit.(net als destijds Saddam Hussein…in Irak)..wat je verder ook over hem mag denken.
  Nee als de “rebllen” winnen,komt er weer een totaal verscheuyrd moslim land erbij (zie Irak…zie Lybie…zie Afganistan)….een bron waar drugs en wapens welig verhandelt gaan worden…en waar allerlei zieke denkbeelden in de hoofden van mensen worden gepompt. Hoe stom kan het Westen zijn…om deze “rebellen” te steunen???

  • Guest

   Elke dictator zorgt voor rust en stabiliteit totdat de bom barst, dat vind ik niet echt een argument om Assad of Hussein te “supporteren”. Zelfs als Assad wint dan zal Syrië een verscheurd land zijn.

   (in antwoord op johandevri)

Reacties niet toegestaan