Taliban onthoofdt 2 kinderen: spionage

In Kandahar heeft de Taiban 2 kinderen onthoofdt; eentje van 10 en eentje van 15 jaar oud. Van de jongen van 15 is niet duidelijk op welke wijze hij allahs wetten en die van de mullahs overtrad, van de jongen van 10 is dat wel bekend. Hij komt van een straatarme familie en bietste af en toe met succes voedsel bij de politie. Daarmee erkende hij het goddeloze bewind van Karsai en zijn westerse vrienden en dat heeft hij met de dood moeten bekopen. Het incident staat niet op zichzelf. In 2012 werd de Taiban er van beschuldigd een 12 jarige jongen en een zeven jaar oud meisje te hebben onthooft om dezelfde reden. De Taliban ontkende, maar die ontkenning was weinig overtuigend,volgens de BBC. Er zijn berichten dat gisteren niet alleen de 10 jarige en 15 jarige jongen werden gedood, maar ook nog een jongen van 16. De BBC bericht dat de Taliban meedogenloos is tegen iedereen die op enigerlei wijze samenwerkt met de regering. En dat juist gruwelijke methoden worden gebruikt om de afschrikwekkende werking zo groot mogelijk te maken. De twee dode kinderen zouden slachtoffer zijn van dat beleid

Bron(nen):   BBC      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. SlotZijMetU

  Wat een walgelijke openingszinnen! Bah!

  • Calhoun84

   Het is inderdaad geen journalistiek, objectief hoogstandje 🙂 De tweede alinea is redelijk vooringenomen.

   Neemt niet weg dat deze harde lijn taliban leden walgelijker zijn dan deze openingszinnen. Als er mensen zijn die God en de Koran belachelijk maken dan zijn het deze harde lijn taliban leden het wel.

   (in antwoord op SlotZijMetU)
 2. Jan

  Laat maar komen die fraaie berichten, ze graven er hun eigen kuil mee.
  Mijn wijze vader zei reeds in 1980 bij het aantreden van Khomeini in Iran dat het de laatste stuiptrekking is van een stervende religie. Indertijd begreep ik zo nog niet wat hij bedoelde, maar het plaatje wordt me nu wel duidelijk, het is wel een vervelend saaie lange stuiptrek…

 3. Karel Kritisch

  Waanzin, denken die beesten nu echt dat ze een goede zaak dienen?? Walgelijk

 4. catchit64

  Is er iemand die mij op een eenvoudige manier kan uitleggen wat ze nou eigenlijk willen en wat hun visie is.

  Ze zijn altijd op alles en iedereen boos, ze zeggen een vredig geloof te hebben maar moorden er op los en als je niet hetzelfde denkt als deze mensen dan gaat je kop eraf.

  Wat willen ze nu in godsnaam? Ik begrijp het niet meer.

  • Pietje_Precies

   je moet niet met een westerse pet op denken. Dat wij hier het “Gij zult niet doden” aanhangen, wil niet zeggen dat ze er daar ook zo over denken. Doden is hier een zonde, dat wordt je met de paplepel ingegoten. Daar niet.

   (in antwoord op catchit64)
 5. knier

  Goed mogelijk dat de taliban het gedaan heeft,maar echter ook mogelijk dat het die corrupte politie zelf is geweest die van wat lastige schandknaapjes af moesten.
  Dat land is door en door rot,bekijk ook de volgende Vice documentaire maar eens;

  http://www.youtube.com/watch?v=BKHPTHx0ScQ

 6. sr

  Is Immerzaal journalist? Kan hij dan zijn tekst nog eens nalopen op taalfouten?

 7. Burgermans

  Ongelofelijk, Pieter, hoe kun je zoveel taalfouten in zo’n klein stukje tekst proppen….

Reacties niet toegestaan