Nederlandse geheime diensten gebruiken informatie uit ’Prism’.

Ook Nederlandse geheime diensten krijgen informatie uit het omstreden surveillanceprogramma ’Prism’. „Op het moment dat de AIVD één Amerikaans mailadres aangeeft als verdacht, is binnen vijf minuten alles bekend. Dus Nederland maakt gebruik van de VS-optie. Volle medewerking krijgt de AIVD via liaisons. Dat wordt ter plekke geregeld, ” zegt een AIVD-agent, die werkzaam was voor de dienst bij het monitoren van Nederlandse moslimextremisten tegen De Telegraaf. Via Prism hebben de VS permanent toegang tot e-mail, chatberichten, video’s, foto’s, opgeslagen data, voice-chats, uitgewisselde bestanden, videoconferenties, login-tijden, telefoongegevens en profielen op sociale netwerken. Minister Plasterk deed vorige week verontwaardigd toen de onthullingen over de spionage in de Engelse en Amerikaanse pers verschenen. Maar als De Telegraaf gelijk heeft gebruikt de AIVD, waar Plasterk over gaat, de gegevens dus zelf.

Bron(nen):   De Telegraaf      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Natuurlijk. De vraag is: wat krijgt de VS er voor terug? Mijn gok: toegang tot de opgeslagen metadata van telecomproviders in Nederland die in het kader van de bewaarplicht bijgehouden worden.

 2. Vogelbeest

  Allemaal facebook afsluiten en terug naar Hyves!

 3. catchit64

  Echte geheimen deel je niet op internet. Doe je dat toch en komt het op straat te liggen is het helemaal je eigen dikke schuld.
  Je wilt toch zo graag je hele hebben en houden op Facebook en twitter delen met je “vrienden”…
  Niet piepen als ze alles van je weten!

Reacties niet toegestaan