Amerikanen hebben niets te verbergen, vinden ze

Een recente poll van PEW Research Center en gepubliceerd in The Washington Post laat zien dat een ruime meerderheid van de Amerikanen (56%) het acceptabel vindt dat de overheid telefoongesprekken tapt, analyseert, onderzoekt en opslaat. Dit alles uiteraard wel met (geheime) toestemming van een rechter en ter bestrijding van terrorisme. Indien de overheid meeluistert met gesprekken en email leest zónder gerechtelijke toestemming, vindt nog steeds 51% van de ondervraagden dit acceptabel. En op de vraag of men moet toestaan dat de overheid ALLE email meeleest, analyseert en opslaat, antwoord nog steeds 41% met ‘JA’. Nu maar hopen dat er nooit iemand met kwaadwillende bedoelingen de controle over die gigantische berg aan data krijgt. Niets te verbergen, maar veel te beschermen?

Bron(nen):   Zerohedge  People press    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Je moet er toch niet aan denken dat een AIVD-team met tunnelvisie al je telefoongesprekken, email, etc. van de laatste 10 jaar gaat doorspitten. Met een beetje selecteren en herinterpreteren kan je in zo’n berg data altijd wel wat verdachts zien.

 2. Desperanto

  Het is een veel gehoorde en gelezen reactie: “Ik heb niks te verbergen.”
  Inderdaad, je hebt (vrijwel) niks meer te verbergen. Je kunt haast geen scheet meer laten zonder dat die scheet ergens wordt geregistreerd.
  Maar het belangrijkste is dat je als burger niet zelf bepaalt of je wat te verbergen hebt of niet. Dat doen anderen en de criteria kunnen zo maar ineens veranderen.
  Daar sta je dan ineens met je abonnementje op een hengelsportblad, terwijl de jacht op hengelaars opeens is geopend.
  Gechargeerd, maar in meer realistische situaties niet ondenkbaar.

Reacties niet toegestaan