VVD-top wilde dat De Graaf opstapte

Volgens de Nos was het niet zozeer Fred de Graaf zelf die gisteravond vlak voor 12 uur besloot af te treden als voorzitter van de eerste kamer, maar waren het ook prominente partigenoten die hem hielpen tot die conclusie te komen. De VVD heeft geen behoefte aan nog een prominent die in opspraak is. Verschillende bronnen in Den Haag zeggen tegen de NOS dat de partijleiding van de VVD daarom heeft aangedrongen op het vertrek van Fred de Graaf als voorzitter van de Eerste Kamer. Gisteravond was er bewindspersonenoverleg van de partij. Daar is over de zogenoemde inhuldigingskwestie gesproken. De conclusie zou zijn dat de positie van de senaatsvoorzitter onhoudbaar was geworden. De Graaf kwam deze week in opspraak door berichten over zijn rol bij de inhuldiging van de koning. Hij zou hebben voorkomen dat PVV-leider Wilders deel uitmaakte van de Commissie van In- en Uitgeleide in de Nieuwe Kerk.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Gerrit Jan de Vries

  zou de rvd namens het koningshuis nog verzocht hebben de commissie van in-en uitgeleide op een gewenste manier samen te stellen? meestal is er totale regie vanuit die hoek..

 2. Paulraw

  ”VVD-top wilde dag De Graaf opstapte”

  VVD heeft wilde dag gehad?

 3. zo maar iemand

  Doe die andere corrupte VVD-ers dan ook weg.

 4. Genuine_Defector

  Nu Van Miltenburg nog. Die is veel te licht voor die functie. Nu hoef je verder niet al te veel kunnen als kamervoorzitter, maar zelfs dat kan ze niet. Nou ja, Buma heeft al aan haar stoelpoten gezaagd. ‘t Zal niet lang meer duren voordat ze echt wordt weggestuurd. Zou wel mooi zijn als Wilders ook dat nog voor elkaar krijgt. Dan lach ik echt hard.

Reacties niet toegestaan