‘Afluisteren voorkwam incidenten in 20 landen’

Volgens de leiding van de NSA, de Amerikaanse dienst die het internet afluistert, is dat afluisteren zeer effectief en broodnodig. De dienst claimt tientallen 'plots' te hebben ontmaskerd in 20 landen. 'Al de mensen zouden weten wat het oplevert zou er meer steun zijn'. Het zou inderdaad interessant zijn iets te zien van het effect van de inbreuk op de online privacy Om die reden is de dienst aan het nagaan of delen van die informatie openbaar kan worden gemaakt. Informatie waar dus het reddende effect van het afluisteren duidelijk wordt. Probleem daarbij is dat de publikatie zo wordt gedaan dan niet ongewild terroristen iets te weten komen over de manier waarom de NSA op het jaacht. Ook nieuw was de onthulling gisteren door de NSA dat alle gegevens in in de 5 jaar worden vernietigd

Bron(nen):   Independent      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Ik geloof ook niet dat gericht afluisteren voor iemand een bezwaar is.
  Alleen het ongericht massaal afluisteren zonder aanwijzing wel !

 2. Vogelbeest

  Kijk de film “enemy of the state”. (Hoofdrol Will Smith). Als het allemaal juist aangewend wordt is het geen probleem. Het probleem is dat niemand helemaal te vertrouwen is. En zeker geen overheids-pissebedden die hun eigen baan belangrijker vinden dan de vrijheid of privacy van burgers.

 3. Mo Meta

  Bewijs maar dat er tientallen plots ontmaskerd zijn. En vanaf welk moment is het geen extremestische gedachte die gedeeld wordt maar echt een plot? Waar is de scheidslijn? En wie controleert dat deze enorme macht zuiver wordt aangewend voor datgene waar het voor bedoeld is? Het is simpelweg gewoon teveel macht om ooit wie dan ook te kunnen vertrouwen.
  Voor de mensen die zeggen dat ze niks te verbergen hebben: er is een programma die alles wat je doet op je computer/laptop/smartphone online publiceert. Installeer het maar, enjoy!

Reacties niet toegestaan