Duitse politici willen een eigen nationale Google

Duitsers zijn, begrijpelijkerwijs, nog iets nerveuzer dan andere Europeanen als het gaat om de spionage door de Amerikanen. De Duitsers hebben allemaal tussen 1933 en 1945 meegemaakt en ervaren dat een staat in handen van kwaadwillenden alle middelen gebruikt id het kan om zijn doelen te bereiken. Een deel van de Duisters heeft dan tussen 1946 en 1898 nog een keer meegemaakt. En beide keren werden Duisters onderdrukt door Duitsers. Dat verklaart vermoedelijk mede de allergie die onze buren hebben tegen spionage van het volk. Voorbeeld: terwijl de hele wereld blij was met Streetview kwam er voor Duitsland een aparte regeling: iedereen die zichzelf wilde zien weggelakt moest die kans krijgen. Politici van links en rechts zijn dan ook geschokt door wat we tot nu toe leerden van Prism. En politici van links en rechts willen er iets aan doen. Zowel CDU als SPD pleiten er in Der Spiegel deze week voor om te gaan werken aan een Duitse zoekmachine. Zodat de Duitse privacy op dat punt niet langer in handen ligt van Amerikanen

Bron(nen):   Der Spiegel      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Tegendraads

    Psst. Den Haag, mogen wij ook zo’n regeling s.v.p.?

  2. Vogelbeest

    Het probleem is dat google veeeeeel beter is dan alle concurenten. Maak een machine die even goed is als google en ik stop gelijk met googlen.

    • kletsmajoor

      De Duitsers zouden Google kunnen dwingen om een Duitse dochter op te richten die onder de Duitse privacy regels moet opereren.

      (in antwoord op Vogelbeest)
  3. IwanovKapotjeplov

    1898? Zullen we daar maar 1989 van maken… 😉

    • Buck Danny

      Zullen we dan ook de rest van het artikel maar verbeteren? 😉

      (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
      • Heldoppantoffels

        Zoals? Ik vind het een uitstekend artikel en overigens hoeft niets je tegen te houden om zelf een website te starten als je het allemaal zo veel beter denkt te weten.

        (in antwoord op Buck Danny)
        • Buck Danny

          Zoals vraag je? In de eerste alinea alleen staan al vier fouten die duiden op een overhaast getypt artikel. Van een gerenommeerd journalist als deze mag je toch beter verwachten. Het heeft dan ook niks met beter weten te maken, maar met commentaar geven op de auteur zijn laksheid.

          (in antwoord op Heldoppantoffels)
  4. Zonnestraaltje

    Nogal naïef, voor een systeem als Prism heb je Google echt niet nodig.
    Of is het zand in de ogen strooien? Het ene na het andere land komt met berichten hoeveel aanslagen er zijn verijdeld.

Reacties niet toegestaan