Demonstreren had zin: zeven gevangenissen blijven open

Zeven gevangenissen blijven open. Dat staat in de aangepaste bezuinigingsplannen die staatssecretaris Teeven van Justitie vandaag presenteert. Eigenlijk wilde Teeven 26 gevangenissen sluiten, maar dat worden er dus 19. Dat onthult RTL In ieder geval Almelo, Scheveningen, Heerhugowaard, Veenhuizen en Zaanstad blijven open.  De gevangenis in Zaanstad moet overigens nog gebouwd worden, maar die nieuwbouw gaat dus door.
Nu meer gevangenissen open blijven, worden ook minder mensen ontslagen. In het oorspronkelijke plan ging het om drieduizend medewerkers. Hoeveel dat er nu zijn, is nog niet bekend.
Twee weken geleden bleek er bij een debat onvoldoende steun te zijn voor het plan van Teeven om criminelen elektronische detentie te geven in plaats van een gevangenisstraf. Hierdoor was al duidelijk dat minder gevangenissen de deuren zouden sluiten, het was nog wel de vraag hoeveel minder.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Er is dan ook meer dan genoeg tuig om op te sluiten. Maar dan moet dat ook wel eens gaan gebeuren. En dat, tja, dat gebeurt nu eenmaal niet in Nederland. In elk geval niet voldoende.

Reacties niet toegestaan