NSA schandaal groeit nu ook in VS

De Britse krant The Guardian heeft onthuld dat de NSA ook haar eigen Amerikaanse burgers mag afluisteren zonder daar toestemming van de rechter voor nodig te hebben. Op de site van The Guardian staan twee geheime documenten uit 2009 waarin de procedures staan waar de NSA zich aan moet houden bij het volgen van niet Amerikaanse ingezetenen. Indien daarbij informatie wordt vergaard over binnenlandse communicatie binnen de US mag deze onbeperkt gebruikt worden door de veiligheidsdiensten. Eerder werd in de VS aangegeven dat het NSA programma zich uitsluitend richtte op buitenlanders. Met de publicatie van deze documenten is hier op zijn minst twijfel over ontstaan.

Bron(nen):   The Guardian      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Dus onze overheden starten oa oorlogen onder valse voorwendselen, ze luisteren de burgers massaal af en ze verkopen dit als democratie….

  Hoe stom ben jij? Wakker worden, we worden in de maling genomen en alle normen en waarden glijden af naar een zeer bedenkelijk niveau!!!!

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

  • nouzeg

   Maar je pakt er moslims mee dat is toch belangrijk? Is het nog steeds niet goed om een WO2 vergelijking te maken? Jullie waren gewaarschuwd. Langzamerhand de privacy inperken het gaat slecht met de economie Moslims worden niet als gelijkwaardige burgers beschouwd. Nu nog een man aan de macht die wetten door voert zoals bijvoorbeeld het afschaffen van Grondwet 1 ( wie wilde dat ook alweer doen?) en dan deporteren maar.

   En denk niet dat de holocaust nooit meer kan gebeuren. Ik verzeker je dat het wel zal gebeuren.

   Onze vooruoders zeiden in Europa: Nooit meer oorlog! Die gruwelijkheden van de nazi’s, wij zijn beter dan de Nazi’s. Maar wat blijkt? Ieder van hen die stil was en niet ingreep en zelfs discriminatie stimuleerde en menselijke waardes liet gaan daarin schuilt een Nazi. Het moet alleen nog onder de juiste omstandigheden naar buiten komen. Laten we zeggen weg met de EU? We hebben wel genoeg vrede gehad toch?

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
 2. nouzeg

  Zie onder

 3. Dino Lourbridge

  Ik vind dat de overheid dezelfde mogelijkheden mag hebben als kwade hackers.

Reacties niet toegestaan