PVV krijgt niet zijn zin: de koran blijft

Even zag het er naar uit dat de Koran, die samen met de Bijbel in de tweede kamer ligt bij de voorzitter, zou verdwijnen. En lang gekoesterde wens van de PVV zou daarmee in vervulling gaan. Voorzitter van Miltenburg kondigde aan Koran en Bijbel te verwijderen. Maar daarmee ging de kamer niet akkoord.  Een groot deel van de Kamer reageerde ronduit negatief, vooral omdat de PVV het voorstel had gedaan om de Koran te verwijderen. Volgens die partij is het een gewelddadig, vrouwonvriendelijk en homohatend boek. Volgens van Miltenburg had haar voorstel niets te maken met het voorstel van de PVV, maar veel Kamerleden vonden dat het wel zo leek. Daarop trok Van Miltenburg haar voorstel in. Het rijtje boeken in de Tweede Kamer blijft dus intact.  

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Wat doen deze boeken in de Kamer? Lijkt me overbodig.

  • FritsB

   Zoals mevrouw de voorzitter al opmerkte: ze hoeven hier niet te liggen, want als we ooit een passage daaruit willen opzoeken gaat dat een stuk sneller met een tablet of computer. Dus opgeruimd staat netjes. De enige reden waarom het spul er nu nog ligt is dat men de PVV wil dwars zitten. En over die kleinzielige opstelling zou de Kamer toch eens goed bij zichzelf te rade moeten gaan.

   (in antwoord op Dutchy)
 2. Joseph Morika

  Reuze handig dat daar zo’n koran ligt: bij het eerstvolgende debat waar de aard van de islam aan de orde komt kan Wilders of een van zijn partijgenoten dan aan de voorzitter vragen om bepaalde koranverzen even voor te lezen die over joden, Christenen of (nog erger) ongelovigen gaan. Zo’n koran staat daar niet voor niets, toch? Nou dan!

 3. disqus_xFwSBMX80K

  Klote religies……..allemaal verbieden die onzin.

 4. Anna

  Wat een land , ziek , doodziek !

Reacties niet toegestaan