NRC schopt debat in de war door inhoud akkoord te onthullen

Terwijl de Kamer vruchteloos aan de kabinet vroeg wat de plannen voor 2014 zijn verscheen NRC Handelsblad. De iPad ging in de Kamer van hand tot hand. In de krant een deel van het akkoord om volgend jaar 6 miljard te bezuinigen. PvdA en VVD hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over extra bezuinigingen in de zorg meldde de krant. Zo zou het budget voor artsen en ziekenhuizen vanaf 2015 minder mogen stijgen. Ook wil het kabinet volgend jaar lasten voor burgers verhogen in ruil voor lagere zorgpremies. De ontkoppeling van lonen en uitkeringen, een wens van de VVD, is van de baan. De PvdA wil mensen met lage inkomens beschermen, de VVD vindt dat de relatief lage opbrengsten niet opwegen tegen de politieke spanning die dit zou opleveren.
 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Buck Danny

  Ik had mezelf voorgenomen om het niet meer te doen, maar “de kabinet”? Serieus?

  Leuk dat het kabinet zegt de zorgpremie te willen verlagen in ruil voor lastenverzwaring, maar die premieverlaging was er toch al gekomen, vanwege de enorme winsten die de zorgverzekeraars hebben gemaakt.

 2. Paulraw

  Zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren flinke winst geboekt en kondigden eerder al aan dat de zorgpremie volgend jaar waarschijnlijk omlaag gaat. Het kabinet wil deze lastenverlichting terughalen via verhoging van de inkomstenbelasting.

  Hoe was het ook al weer zeiden de leugenaars?Door de zorg de vrije markt op te gooien zou de burger profiteren van de lagere premie.Die wordt door de rovers Rutte en Samsom direct weer ingepikt .Kortom ,het heeft geen zin zuinig met zorg om te gaan ,want als je minder naar de specialist gaat ,gaat de premie weer omlaag en dit wordt direct weer afgeroomd door de belasting om over te worden gemaakt naar Europa.Dan kun je het bedrag beter zelf op souperen bij de arts zou je toch gaan denken?

  • RhodBerth

   Rutte en Samsom zijn geen rovers, het zijn ambtenaren die namens ons allemaal aangesteld zijn om oa. de staatsfinancieën op orde te houden. Wij, nederlanders, zijn met elkaar verantwoordelijk voor ons huishoudboekje. Wij moeten opdraaien voor de schulden, dus moeten wij ook belasting betalen. Dat is geen roverij.

   Uiteraard kan het zijn dat Rutte en Samsom de taak die wij hen hebben gegeven slecht invullen (En dat vind ik zelf zeker ook deels!). Dat maakt ze ten hoogste incapabel, maar geen rovers of criminelen.

   En trouwens, een groot deel van de Nederlanders parasiteert en fraudeert dat het een lieve lust is met zorggelden en belastingen. Het is ook onze eigen schuld dat al die subsidies en toeslagen en uitkeringen tot op abnormale hoogten zijn gestegen en bijna onbetaalbaar zijn. Mede ook omdat we elke keer als de overheid er in wil snijden allemaal op onze achterste benen gaan staan.

   Wat mij betreft zijn Samson en Rutte slecht bezig, maar dat weerspiegelt gewoon onze eigen Nederlandse volksaard. De democratie krijgt de leiders die ze zelf gekozen heeft.

   (in antwoord op Paulraw)

Reacties niet toegestaan