Rel: Melanie Schultz verzweeg belang van haar man

Melanie Schultz van Haegen heeft toen ze in 2010 minister van Infrastructuur en Milieu werd niet aan premier Rutte gemeld dat haar man Haro aandelen bezat in een bedrijf dat nauwe banden onderhield met haar ministerie. En nu heeft ze de schijn tegen: Haro Schultz van Haegen verdiende in augustus 2011 bijna 3 miljoen euro met de verkoop van  dit bedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van de Volkskrant. Het gaat om het certificeringsbedrijf Kiwa uit Rijswijk, dat onder meer de uitgifte van vergunningen in de vervoersbranche verzorgt in opdracht van het ministerie. De minister heeft grote bemoeienis met Kiwa. Zij stelt de tarieven vast die Kiwa in rekening mag brengen. Die waren zo hoog dat het bedrijf zeer gezond was en met griote winst kon worden verkocht. Opbrengst voor het gezin Schultz: 3  miljoen. Volgens de minister en haar man trok hij zich terug uit Kiwa toen zij minister was. Hij kon het beleid van Kiwa dus niet meer beïnvloeden. Haro Schultz stelt in de krant dat „zijn aandelenbelang niet ter zake deed”. „Wij wilden alles netjes doen, zo zijn we. Alles is gelopen volgens het Handboek.”

Bron(nen):   De Volkskrant      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Net zoiets als de belasting routes van de Oranjes,de dagvergoedingen van de EU parlementariërs en de bonussen van de bankbazen,wettelijk kan het maar elk gevoel voor integriteit en verantwoordelijkheid ontbreekt.
  En als ze straks massaal onder de guillotine liggen,snappen ze nog steeds niet hoe dat nou toch zou kunnen komen.

 2. Bataaf

  Alweer een VVD-er,die door de mand valt.

 3. marianne martens

  het kan alleen maar bij een kaste die zichzelf onschendbaar denkt te vinden.Evolutie van een ernstig a- maatschappelijk soort. Schultz is binnengehaald door Jorritsma. Het is intelligente vrouw, maar heeft zich nu als een “keurige” kurkentrekker gedragen, in de nesten gewerkt, gewoon even stil zijn en weer verder gaan met alles en nog wat. Voorheen was ze heel erg op de hand van Schiphol, KLM, ja, alweer, en de Wegenbouwers. Honderdduizenden mensen die overlast hebben van de stinkende herrie deden er niet toe. Door Alders heeft deze groep de absolute nekslag gekregen. Misschien kan er eens een uitgebreid onderzoek worden uitgevoerd over de “persoonskenmerken” van alle leden van de politieke partijen, kan het volk genuanceerder kiezen. Je gunt deze regering+ slijm-kikkers zo:” het voordeel van de twijfel”. Gooi maar weer agendapuntje “Integriteit” op de VVD agenda.Er komt meer naar buiten, echt, maar ze worden verdedigd door het creme de la creme van deze Natie met de reden,dat ze zo dicht bij het dikke geld- vuur zitten. Oh, Oh, Oh.

 4. kletsmajoor

  Eerst maar eens afwachten of dit verhaal standhoudt. Volgens RTL heeft ze het wel gemeld conform de regels. De oppositie praat nu opeens over de regels aanpassen. Dat klinkt toch al wat minder stoer.

 5. zo maar iemand

  En staat er in het Handboek al wat over integriteit?

 6. jantje

  Het is een grote incestueuze club, dat ‘old boys network’.

 7. utsjaermets

  LIJKT inderdaad niet fraai maar om daar dan direct (op basis van een krantenartikeltje…) de suggestieve tekst “Opbrengst voor het GEZIN Schultz: 3 miljoen.” bij te plakken, vind ik weer onzorgvuldig. Heeft de schrijver gecheckt of ze bijvoorbeeld in gemeenschap van goederen getrouwd zijn ?
  Daarnaast gaat het om een sullige 3 miljoen. Graag zou ik zo’n journalistieke drang willen zien bij feestjes waar het om vele miljarden gaat (HSL, JSF etcetc).

Reacties niet toegestaan