‘VS bespieden Duitsland op grote schaal’

De Amerikaanse geheime dienst NSA monitort elke maand gemiddeld een half miljard telefoontjes, e-mails en sms'jes in Duitsland. Tot die conclusie komt het blad Spiegel dat inzage heeft gehad in geheime documenten afkomstig van klokkenluider Edward Snowden. De activiteiten van de NSA blijken volgens Spiegel veel groter dan zaterdag bekend werd. Duitsland wordt door de VS net zo streng in de gaten gehouden als landen als China, Irak of Saoedi-Arabië. De VS spreken in documenten over Duitsland als ,,aanvalsdoel''. De Duitse minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger reageerde zondag verontwaardigd. ,,Het tart elk voorstellingsvermogen, dat onze vrienden in de VS de Europeanen als vijanden zien''. Ze wil dat Amerika zo snel mogelijk duidelijkheid geeft over de berichten.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hanne Ryckewaert

  Kennen de Duitsers met hun Fingerspitzengefühl nu ook al het verschil niet tussen ‘vrienden’ en ‘opportunisten’. Tenzij men zelf opportunist is waardoor het onderscheid haast onmogelijk te maken is.
  Uiteraard is Duitsland een aanvalsdoel. Duitsers zijn binnen Europa nog de enigen die niet meegaan in de Linkse Communistische Heilstaat met als doel een linkse totalitaire wereldorde te stichten.
  En ook hun rol als toeleverancier van die andere kapitalistische samenleving, met name China, is een doorn in het oog van de VS.
  Nog niet opgemerkt dat banken, en vooral ook Centrale Banken, naar zuivere socialistische instellingen getransformeerd zijn?

 2. Heldoppantoffels

  Wat een treurigheid, de VS kan geen democratie genoemd worden. Wat is dat land toch slecht voor de mensheid.

  • bierneus

   Het mandaat van de NSA is democratisch vastgesteld. Binnen de VS worden veel meer openbare functies democratisch gekozen dan in Europa. Waarom is de VS geen democratie? Men kan democratisch tot dingen besluiten waar anderen het niet mee eens zijn…

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Hanne Ryckewaert

    Dat is nu precies het tragische aan democratie. In de VS is democratie hetzelfde als 2 vossen en een kip die moeten beslissen wat er vanavond op het menu zal staan. En morgen gaan ze op zoek naar een kippenhok en sluiten een nieuwe democratie met de haan die door de kippen is verkozen om de beslissingen te nemen, samen met de democratische vossen…

    Zoek even op : ‘ IJzeren wet van de oligarchie ‘

    (in antwoord op bierneus)

Reacties niet toegestaan