De Belgische koning gaat ook aftreden?

Vanavond om zes uur spreekt koning Albert zijn volk toe via alle televisienetten. Er is niet bekend gemaakt waarover de toespraak gaat, maar er is moeilijk een ander onderwerp te bedenken dat de aankondiging van de abdicatie. Volgens de MOrgen wordt dat ook bevestigd door 'kringen rond het hof'. Die abdicatie hangt al lang in de lucht, maar telkens is er wel een politieke crisis die het moment ongeschikt maakt. En dan is er nog de persoon van de opvolger: prins Filip is nog altijd niet populair.  Zo denkt 41 procent van de Belgen dat Willem Alexander de beste koning van Europa zal worden, slechts 16 procent van de Belgen vindt dit van Filip. Zijn vrouw, prinses Mathilde, is dan weer erg geliefd.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jasper_B

  Misschien kondigt hij aan dat de historische vergissing die België heet eindelijk wordt opgeheven.

  • IwanovKapotjeplov

   Inderdaad. Als koning Willem I nu eens wat diplomatischer was geweest en tot een compromis met het zuidelijk deel van het land was gekomen, was wat nu de Benelux is nog steeds 1 land geweest. De positie van dit Koninkrijk der Verenigde Nederlanden zou in de wereld en Europa een stuk sterker zijn tov van de positie van de 3 afzonderlijke staten nu.

   Maar ja, de macht was Willem I naar het hoofd gestegen en hij dacht het wel militair te kunnen oplossen. De rest is geschiedenis.

   (in antwoord op Jasper_B)
 2. disqus_cDEBEY6Kl8

  Hij heeft doping gebruikt

 3. catchit64

  Laat Vlaanderen maar bij Nederland komen. Gezellige mensen, mooie steden, heerlijk eten en misschien worden wij Nederlanders dan wat beschaafder want als het om omgangsvormen gaat kunnen we nog veel van de Belgen leren.

  Wij hebben net een nieuwe koning en koningin die kunnen Vlaanderen er nog wel bij hebben.

Reacties niet toegestaan