Lodewijk Asscher wil geen premier worden

Eerst twee relativeringen: er zijn voorlopig vermoedelijk geen verkiezingen, en als die er wel zouden zijn, dan wordt de PvdA bij de huidige peilingen de vierde partij van het land. Maar stel dat bij komende verkiezingen de PvdA de grootste partij zou worden, dan wil Lodewijk Asscher, thans vice-premier, geen minister president worden. Dat moet Samsom worden, zegt hij tegen Radio 1. "Als hij daartoe bereid is, en dat lijkt hij te zijn, dan gaat Diederik Samsom de lijst trekken en dan hoop ik dat hij premier wordt.'' Asscher zegt elke dag hard te werken aan de problemen van Nederland, zoals de werkloosheid en de stagnerende economie. 'De andere dingen die in het Haagse een rol spelen', zouden de vicepremier niet bezighouden. "Juist dat element spreekt mij in de politiek niet zo aan." Toen Asscher naar Den Haag kwam werd gespeculeerd dat hij aan het eind van de kabinetsperiode in een concurrentiestrijd met Samsom zou belanden. Aan die speculaties maakt hij - zeer vroegtijdig - een eind

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Met het gebrek aan stemmen voor de PvdA heeft ie ook niet zo bar veel te willen.

  • marianne martens

   net of een andere samenstelling van een regering het beter zou doen.”lood om oud ijzer”. laat deze hap het maar afmaken. Terugkijkend over 40 jaar is er in vergelijk met daarvoor nog nooit zoveel kortzichtigheid heden/nu ten toon gespreid en zoals in de VK van vandaag staat heeft het kapitalisme de cultuur naar de marge gezogen. De enige werkelijke troost voor veel mensen.

   (in antwoord op catchit64)
 2. disqus_cDEBEY6Kl8

  In Amsterdam heeft ie ook niks klaargespeeld, alleen maar afgebroken, PvdA Amsterdam is allemaal gebakken lucht.

 3. Genuine_Defector

  Wil hem anders ook niet als premier.

 4. meesan

  Hij wilde ook geen minister worden en beloofde zijn werk als wethouder af te maken.

  • catchit64

   Maar een Minister verdient meer dan een Wethouder en op zo’n moment zijn het net grijpgrage mensen. Principes? Die zijn er om overboord te kiepen.

   (in antwoord op meesan)

Reacties niet toegestaan