Van Rey ook verdacht van witwassen

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey wordt niet alleen verdacht van ambtelijke corruptie, maar ook van witwassen. Dat blijkt uit een beschikking van de rechtbank in Rotterdam in een door de zoon van Van Rey aangespannen zaak, ontdekte De Limburger. De rijksrecherche viel vorig jaar oktober binnen in de woning van de oud-wethouder en -senator, en doorzocht ook zijn werkkamer in het Roermondse stadhuis. Dat gebeurde op verdenking van schending van zijn ambtsgeheim en corruptie. Van Rey zou zich hebben laten omkopen door zijn vriend Piet van Pol, die als ontwikkelaar veel grote projecten in Roermond realiseerde. Van Rey blijkt nu in de corruptiezaak ook verdacht te worden van witwassen. Uit de rechterlijke uitspraak blijkt bovendien dat die verdenkingen ook voor andere, niet nader genoemde personen gelden. Een OM-woordvoerder wil niet toelichten waarop het vermoeden van witwassen is gebaseerd, omdat het onderzoek nog loopt. Ingewijden verklaren dat als Van Rey daadwerkelijk steekpenningen heeft gekregen, hij crimineel verkregen geld onder zich heeft.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    ooit in de Rivierenbuurt Amsterdam gewoond, na overname door groot- criminelen is binnen 1 jaar de hele buurt naar de ” gallemiesse” gegaan. Goed naar gezichten gekeken ( makkelijk zat, ze kijken je toch niet aan ) en hun gedrag. Op kilometers afstand rook je de verrotting en de hardheid uit hun stalen kledij, gelijk een strenge sekte.
    Bij deze man dacht ik , al reeds, wanneer komt nu het “witwassen” .
    Recht zal er door de Rechtbank worden gesproken, de advocaat zal ongetwijfeld met ” gel” in zijn haar, veel in beeld komen.

Reacties niet toegestaan