Europarlementariers allemaal in de businessclass

De wereld staat in brand, banken vallen om, fabrieken gaan failliet, iedereen bezuinigt, maar in al die onrust is een oase van rust: het Europarlement.  
Daar stimuleert men de economie als nooit te voren. De nieuwe leden, die na de verkiezingen aantreden, krijgen een 47 pagina's tellend document waarin staat welke kosten allemaal worden vergoed. In het document staat veel lezenswaardigs, de middenstand van Brussel en Straatsburg hoeft niet te vrezen. De klandizie van het parlement zal niet verminderen. 
Maar een zinnetje is vooral treffend. "De kosten voor vliegreizen worden vergoed op basis van Business Class, volgens werkelijk gemaakte kosten." Reden: de 736 europarlementsleden moeten in de vele vlieguren die ze maken goed kunnen werken. En dat in de Business Class een glaasje champagne wordt geschonken en de stewardessen vriendelijker zijn, dat kan het gemiddelde EP-lid niet helpen. Overmacht. 
Binnen het presidium van het parlement is de kwestie aan de orde geweest, maar de meerderheid van het parlement wenste de regeling zo te laten. Het lijkt wel alsof het parlement niet van de kwade geur in de media bevrijd raakt dat het voor een belangrijk deel bestaat uit graaiers en non valeurs. En dat ligt niet nu eens niet aan de media.

Bron(nen):   Die Welt