“Die zwarte minister lijkt op een Orang Utang”

Roberto Calderoli is vice voorzitter van de Italiaanse eerste kamer en oud minister. Hij is lid van de licht racistische Lega Norte, de partij die zelfbeschikking voor Noord Italie wil. Cecile Kyenge is een zwarte minister. Zij werd geboren in de Congo, maar is sinds jaar en dag Italiaanse. Sinds haar benoeming tot minister van integratie in april is zij het voortdurende doelwit van racisme. Maar zo bont als Calderoli het maakte was het niet eerder. "Ik ben dol op dieren, op beren, op wolven; dat weet iedereen. Maar als ik foto's zie van minister Kyenge moet ik onverbiddelijk denken - zonder dat ik zeg dat zij er een is - aan het uiterlijk van een Orang Utang Volgens de politicus geeft de minister ook het slechte voorbeeld dat je het ver kan schoppen als je naar Italie komt om asiel te zoeken. Er moeten zoveel mogelijk zwarte mensen het land uit en een zwarte minister bereikt het tegendeel. Vorige maand maakte een partijgenoot van Calderoli, een lid van het Europees Parlement, daar al racistische opmerkingen over de minister. Hij werd doorvoor uit zijn fractie gezet. Calderoli, die onder Berlusconi minister was, maakte ook al eens fout opmerkingen over de zwarte spelers van het Franse voetbalelftal

Bron(nen):   Huffington Post      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mo Meta

  “licht racistisch”? Is dat zoiets als een beetje zwanger?

 2. Kristi

  Niet-te-geloooven dit. Italië, bananenrepubliek.

  • disqus_cDEBEY6Kl8

   Fijn he, die EU, tel daar Griekenland en de rest bij op. Vanaf volgend jaar Bulgarije en Roemenië en de toekomst ziet er goed uit.

   (in antwoord op Kristi)
   • Edwin67veen

    Een dommere reactie had je niet kunnen geven.

    (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
    • disqus_cDEBEY6Kl8

     Komt er nog een, let jij maar eens op hoe die EU een grote banana republic wordt.

     (in antwoord op Edwin67veen)
     • Edwin67veen

      Klopt, deze uitspraak kan in dezelfde categorie als de vorige. Erg jammer trouwens want wat zouden we met elkaar een hoop voor elkaar kunnen krijgen. Puur door naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. Jammer dat dat wij/zij gevoel maar niet weg wil gaan. We kunnen zoveel sterker en beter worden met 500 miljoen burgers. De EU kan een prachtig land van ongekende mogelijkheden worden. Het is een kwestie van willen en positief zijn.
      Zou je ook tegen de samenvoeging van de nederlandse provincies zijn als je een paar eeuwen geleden geleefd had? Of was je liever Saks gebleven zoals nog langer geleden. Of spaans of Hun of batavier. Het is maar net in welke tijd je leeft. Ik denk dat je je veel te veel zorgen maakt en dat je gewoon eens onbevangen naar alle aspecten moet kijken. En ik weet zeker dat je het niet met me eens zal zijn, maar wist je dat de Europese Unie de afgelopen 10 jaar meer positiefs voor de (gewone) burger heeft gedaan dan onze nationale overheid. De EU komt op voor de burgers in Europa, Den Haag denkt alleen aan partij- en lobbybelangen. Die worden ingepakt door de grote jongen (multinationals enz.) Ik kan er inmiddels wel een boek over schrijven, maar er heersen zo ongelooflijk veel misvattingen als het om de EU gaat. Als je alle feiten echt zou kennen, zou je waarschijnlijk (net als mij) 1 van de grootste EU-aanhangers worden die er is.

      (in antwoord op disqus_cDEBEY6Kl8)
     • disqus_cDEBEY6Kl8

      Wat een demagogisch verhaal, tussen die toenmalige zeven provinciën zat weinig economisch, politiek en cultureel verschil die waren makkelijk aan elkaar te plakken, dat is wel ff wat anders dan alle landen van Europa samensmeden met enorme economische, sociale, politieke en culturele verschillen.
      De EU is een bureaucratische moloch, die de vrijheden van de burgers steeds verder inperkt.

      (in antwoord op Edwin67veen)
  • Buck Danny

   Hetzelfde woord kwam in mij op 🙂

   (in antwoord op Kristi)
  • André Somers

   Er ligt een opmerking over apen en bananen op mijn lippen…

   (in antwoord op Kristi)
 3. Edwin67veen

  Ik vind het een mooie vrouw. Dat hij vindt dat deze vrouw op een aap lijkt zegt misschien wel iets over zijn herseninhoud. Ik denk dat een aap meer IQ heeft dan deze Calderoli.
  Maar jammer genoeg valt ook een van de reageerders in de categorie met een laag IQ. Wat heeft dit verhaal nu in hemelsnaam met de EU te maken?
  Wij hebben als Nederland toch ook een grappenmaker en clown in de politiek zitten die wel eens wat ongenuanceerde uitspraken doet? Dus de italianen hebben hun clowns, wij hebben onze Geert.

 4. utsjaermets

  Het is wel een italiaan hoor, dus neem ‘m svp niet alles kwalijk. Bovendien zal ie wel rond de 80 zijn en geregeld de bunga-bunga’s van zijn vriendenclan frequenteren. Dat dan het beeld van een urang oetang eerder bij hem op komt dan bij normale mensen (je herkent eerder wat je in je omgeving vaker ziet), kan ik ook wel begrijpen. Zet ‘m in z’n rolstoel, de Stelvio pas op met en los laten.

 5. HaatSmurf

  Untermensch

 6. Sergio Camacho

  Dit flik je niet! Dit moet stoppen! Iedereen zijn mond open-nu want dit is een opinie-site! Mijn vriendin is zwart. Doe het niet voor mij maar voor al onze zwarte medemensen.

Reacties niet toegestaan