Obama bedreigt toekomst Israël

De verzoenende taal van Barack Obama richting Iran vormt een grote bedreiging voor de toekomst van de joodse staat. Dat stelt de neoconservatieve publicist Norman Podhoretz in Commentary Magazine
In een lang essay maakt Podhoretz korte metten met de Amerikaanse pogingen om Iran op diplomatieke wijze af te houden van kernwapens. Het voorlopig afwijzen van militair optreden sterkt het Iraanse regime volgens Podhoretz in de overtuiging dat de wereld met een Iraans kernwapen kan leven. 
Daarnaast wijst hij op de niet aflatende provocaties van de Iraanse leiders aan het adres van Amerika en vooral Israël. De handreiking blijft van één kant komen. 
Podhoretz maakt zich ernstige zorgen over een escalatie van de spanningen tussen Israël en Iran. Als de Verenigde Staten niet op tijd ingrijpen, komt Iran mogelijk in het bezit van kernwapens. Dan zullen de Israëliërs zich gedwongen voelen om in de aanval te gaan. Als Teheran in zo'n geval terugslaat, ligt het apocalyptische scenario van een nucleaire oorlog volgens Podhoretz in het verschiet. 
Hij concludeert dat de grootste bedreiging voor Israël de mogelijkheid is dat de regering-Obama het de Israëliërs verhindert Iran te bombarderen vóórdat de mullahs over kernwapens beschikken.

Bron(nen):   Commentary Magazine