Pakistanen demonstreren tegen Taliban

Als er in de islamitische wereld gedemonstreerd wordt, gebeurt dat meestal tegen de 'imperialistische' Amerikanen of het 'verderfelijke' Israël. In Pakistan is de laatste dagen een ander beeld te zien. De bevolking keert zich voor het eerst in massademonstraties tegen de opkomst van de Taliban.
Toen halverwege april een 17-jarig meisje door de Taliban werd afgeranseld met een zweep, leidde dit in heel Pakistan tot protesten, zoals te zien is in dit filmpje. Ook in de Pakistaanse steden Lahore (filmpje) en Islamabad laaien de protesten tegen de 'talibanisatie' van het land de laatste dagen op. De demonstranten dragen spandoeken met teksten als 'Say no to Taliban' met zich mee.
De Nederlandse correspondente Suzanne Koster beschrijft de toenemende anti-Talibanstemming op de internationale site van de Wereldomroep. Ze vindt het hoopvol dat gematigde soennitische moslims zich tegen de eveneens soennitische, maar extremistische Taliban keren. Analisten uit Pakisten spreken de hoop uit dat het land 'eindelijk wakker wordt.'

Bron(nen):   Wereldomroep