Nederland bedreigd om opgepakte moslima

Moslims in andere landen bedreigen Nederland en Nederlanders omdat er een 19-jarige geloofsgenote is opgepakt door de Nederlandse politie. De 19-jarige Zoetermeerse vrouw die al 2 weken vastzit, lijkt plotseling 'geadopteerd' door jonge moslims in Europa. Dat schrijft het AD. Op diverse plekken en op internet protesteren zij tegen de arrestatie van deze Oum Ousama. Volgens de politie zou de vrouw jongeren hebben gerekruteerd voor de gewapende strijd in Syrië. Maar nu lijken moslims in verschillende delen het voor haar op te nemen en bedreigen ze Nederland met tegenmaatregelen. En de historie leert dat het naïef is dat soort dreigementen niet serieus te nemen In Engeland demonstreerde een groepje jonge moslims voor de Nederlandse ambassade in Londen, op internet verschijnen filmpjes, flyers en pamfletten uit Duitsland en Frankrijk en op Facebook is een pagina gelanceerd voor steunbetuigingen. Op de website De Ware Religie wordt de Nederlandse overheid gewaarschuwd: de arrestatie van de Zoetermeerse kan leiden tot ontvoeringen van Nederlanders. De schrijver van het stuk benadrukt meerdere malen geen geweld te willen oproepen, maar wel te willen waarschuwen.

16 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Wat zijn het toch betrokken, intelligente en vredelievende mensen.

 2. Dutchy

  Heftige reactie. Dit zou moeten worden veroordeeld door de Moslimgemeenschap zelf, zonder reserve.

  • Mo Meta

   Bij deze. De idioten achter de website de Ware Religie en de idioten die
   oproepen tot een jihad in Syrie zijn verveelde mensen die elkaar hebben gevonden in extreme opvattingen over de Westerse wereld. Jammer genoeg trekken ze niet vaak genoeg de conclusie om dan maar te emigreren naar een
   islamitisch land. (Waarschijnlijk omdat ze dan deze vrijheid van meningsuiting en godsdienstvrijheid niet hebben.)

   (in antwoord op Dutchy)
 3. Diederdick

  Gelukkig dat hij waarschuwt…het zou wat anders zijn als hij oproept of mensen op een idee probeert te brengen.En gelukkig dat er ook direct een meer genuanceerd tegengeluid is te horen.

  O, wacht…..

  • Mo Meta

   Voorspelbare reactie weer. Dat je ervoor kiest om het genuanceerde tegengeluid te negeren is aan jou, maar dat je doet of het er niet is, is een dwaze leugen.

   (in antwoord op Diederdick)
   • Diederdick

    Laat mij dan maar eens zien waar ik een genuanceerd tegengeluid kan halen, dan heb je mij om.

    Laatste tijd lees ik alleen maar vergoelijkende reacties of verklaringen waarom mensen zich zo gaan gedragen (jawel met de discriminatiekaart, racismekaart, negeerkaart, de “jullie zijn geen haar beter” kaart of vergelijkbare kaarten).

    Dreigen en oproepen tot geweld, ronselen voor oorlog of buiten de maatschappij gaan staan vanwege een religie (want wij betalen dit soort mennekes, die hebben nog geen slag werk verricht) moet veroordeeld worden.

    En we moeten ons zeker bewust blijven dat dit in Nederland gebeurt, hiervan gaat wel degelijk een dreiging uit naar de samenleving.

    Is er dan niemand die die idioten nog kan bereiken?

    (in antwoord op Mo Meta)
 4. js

  Eens met Mo Meta! Verder moeten we vooral eens gaan beseffen dat er geen ‘moslimgemeenschap’ bestaat. Er is dus ook geen absoluut instituut of zijn er geen personen (zoals een paus of een andere man in een jurk) die met drie zinnen de boel kunnen sturen.

  Wat overblijft is dat er honderden miljoenen mensen een religie in meer of mindere mate volgen en daartussen, zoals ook in de tekst te lezen is, een handjevol figuren is die mede beïnvloed door economische, sociale en culture factoren doorslaan naar het idiote.

  De algemeenheid van die laatste zin geeft aan dat we zelf niet al te hysterisch op ‘de moslims’ hoeven te gaan raaskallen, kan voor elk subgroepje gelden (neo-nazis, tamil-tijgers, KKK, grijze wolven, amishmaffia etc).

  Wat helpt is een fulltime baan en een gezin………

  • kletsmajoor

   Dat is wel zo maar sus jezelf ook niet in slaap. Zulke kleine groepjes lukt het regelmatig om veel gelijkgestemden achter zich te krijgen en de maatschappij behoorlijk te ontwrichten. B.v. IRA in Ierland, ETA in Spanje, RAF in Duitsland, FARC en Sendero Luminoso in Zuid-Amerika, Al Qaïda en Taliban in Noord-Afrika en Zuid-West Azië, etc.

   Dat hun ideeën doorslaan naar het idiote zien zij natuurlijk heel anders.

   (in antwoord op js)
   • js

    Klopt. Het krijgen van support zit hem echter in het kunnen voorspiegelen van een beter alternatief in leefomstandigheden en leefwijze. Politiek gezien vaak zelfbeschikking, materieel gezien vaak welvaart uit bronnen dichtbij.

    In het Westen voorkomt welvaart gelukkig een hoop ellende; je hoeft niet zo nodig je longen uit je lijf te schreeuwen tijdens een demonstratie bijvoorbeeld en al helemaal niet uit ideologische/religieuze redenen.

    Ik heb dus niet bij voorbaat ‘moslimangst’ denk ook dat de raaskallende idioten zoals sharia4belgium e.d. goed in het vizier van instanties en politie zijn. Waar ik geen trek in heb, is anno 2013, waar we allemaal verschillende identiteiten en rollen hebben, nog steeds een groep over een kam scheren en juist daarmee de kans geven om een stel gekken die steun van de brave burger wel te laten krijgen.

    (in antwoord op kletsmajoor)
    • kletsmajoor

     Alleen als ‘we’ een groep over een kam scheren, zullen ze zich aansluiten bij radicalen?

     (in antwoord op js)
  • Pietje_Precies

   waarom wonen ze dan wel allemaal in 1 wijk?

   (in antwoord op js)
   • js

    Dit is eigenlijk een te kortzichtige opmerking om op in te gaan, maar vooruit… ‘Ze’ wonen net zo min ‘allemaal’ bij elkaar als dat elke Chinees in Nederland in Chinatown woont of elke student in een studentenhuis.

    Ik wil dus zeggen, verleg het blikveld nou eens van de aanname dat het geloof dat wordt aangehangen (let wel, het percentage moskeegangers in NL is ongeveer gelijk aan kerkgangers), bepaalt waar je wilt/kunt wonen en waar je je prettig voelt.

    Een Turkse moslim heeft het niet zo op Somalische buren. En de Javaanse moslim gaat niet op de koffie bij de Marokkaanse moslim buurvrouw…..

    (in antwoord op Pietje_Precies)
 5. Barry Bafman

  Ik moest overigens wel erg lachen om de dresscode voor deze oproep voor protest op de facebookpagina: http://i.imgur.com/jWH4Z8A.jpg

 6. Robin

  En wederom uit het oosten niets dan goed nieuws.

 7. Pietje_Precies

  Booslims

Reacties niet toegestaan