Republikeinse hunk (27) trekt aandacht

De Republikeinse partij zit behoorlijk in de nesten. President Obama is over de hele wereld populair en de Republikeinen die het meest in het nieuws komen, zijn de radiohost Rush Limbaugh en de verguisde voormalig vice-president Dick Cheney. Er gloort echter hoop voor de Grand Old Party, want het extreem jonge Congreslid Aaron Schock trekt de aandacht.
Shock is met zijn 27 jaar het jongste lid van het Congres. Hij is al sinds zijn 19e in de politiek actief, mocht vorig jaar spreken op de Republikeinse Nationale Conventie en zit sinds november voor zijn geboortestaat Illinois in het Congres.
De jonge Republikein vindt dat de Amerikaanse politiek moet verjongen. Op de site van CNN zegt hij: "De gemiddelde leeftijd van een Congreslid is nu 57 jaar. Dat is ouder dan ooit. Ik zie graag meer twintigers in de politiek."
Maar hoe jong Aaron Shock ook is, zijn standpunten zijn traditioneel Republikeins. Hij is voor belastingverlagingen, het omlaag brengen van de staatsschuld en tegen abortus en het homohuwelijk. Shock moet het waarschijnlijk van zijn looks gaan hebben. Dat maakt hem overigens niet uit. "Als je het over de inhoud wilt hebben, moet je eerst de aandacht trekken."
De dochter van John McCain, Meghan McCain, is in ieder geval al fan van Shock. Op haar blog op de Daily Beast schrijft ze onder de titel ‘The GOP’s House Hottie’: "Hopelijk trekt hij, in dit door Obama geobsedeerde land, de aandacht en kan hij het imago opfrissen van een partij die te vaak gezien wordt als ouderwets en saai."

Bron(nen):   CNN  The Daily Beast