Hoe kwamen geheime declaraties op straat te liggen?

De hele Britse politiek is aan het wankelen gebracht door The Daily Telegraph: de krant publiceert al weken details over de zeer dubieuze wijze waarop Britse parlementariërs hun onkosten declareren (zoals 0,59 pence retour vragen voor een sinterklaaspoppetje van chocola). Maar onduidelijk was tot nu toe hoe de Britse krant aan deze bijzondere exclusieve informatie  is gekomen.
Daar lijkt nu enige helderheid in gekomen. Een sleutelrol is weggelegd voor de voormalige legerofficier John Wick. The Wall Street Journal meldt dat Wick alle data over het declaratiegedrag eerder heeft aangeboden aan The Times, en daar toen een bedrag van 250.000 pond voor vroeg. Dat bedrag zou bestemd zijn voor de persoon of de personen die de informatie hadden verkregen, en die eerder zelf onhandige pogingen hadden gedaan die gegevens te verkopen aan twee tabloids. Wick zelf wilde nog eens 50.000 pond ontvangen, voor zijn hulp bij het analyseren van de gegevens.
TheTimes heeft geweigerd voor de brisante informatie te betalen. The Daily Telegraph heeft tot nu toe niet willen onthullen hoe de krant aan alle gegevens is gekomen.
Wick is een voormalige officier van de SAS, die een beveiligingsbedrijf heeft in Londen.

Bron(nen):   The Wall Street Journal  TheTimes  Welingelichte Kringen