Islam zweert wraak vanwege moord op vrouw met hoofddoek in Duitsland

"Moge Allah onze zuster Marwa verheffen tot martelaar, want ze is gevallen voor het geloof." In de Egyptische havenstad Alexandrië hebben duizenden mensen de begrafenis van Marwa S. bijgewoond. Deze jonge Egyptische vrouw die een hoofddoek draagt, werd vorige week doodgestoken in een rechtszaal in het Duitse Dresden. De zaak beroert de gemoederen in Egypte, en ook steeds meer in Duitsland, want Egypte zweert wraak te nemen. "Het bloed van onze zuster Marwa zal niet vergeefs vergoten zijn."

Marwa S. was drie maanden zwanger toen ze vorige week woensdag 18 messteken kreeg in een rechtszaal in Dresden toegebracht door Alex W. Ze had net een getuigenis afgelegd tegen Alex W. Die was eerder al veroordeeld tot een boete van 780 euro omdat hij de jonge Egyptische vrouw die een hoofddoek draagt, racistische beledigingen als 'terroriste' en 'islamiste' naar het hoofd geslingerd had op een speelplaats.

Marwa S. en Alex W. waren naar de rechtszaal gekomen omdat de zaak behandeld werd in beroep.

In de rechtszaal waren ook de echtgenoot van het slachtoffer en hun driejarig zoontje aanwezig. De echtgenoot snelde haar te hulp maar werd zelf verwond. Hij werd ook nog eens in het been geschoten door een toegesnelde politieman die hem voor de aanvaller hield. Hij lag een aantal dagen in coma, maar is nu aan de beterende hand.
In Egyptische kranten wordt Marwa een 'martelares van de hijab (islamitische hoofddoek, nvdr)' genoemd. Verschillende Egyptische gezagsdragers woonden haar begrafenis bij.

Oud-voorzitter van AEL Dyab Abou Jahjah, ooit ook in Nederland beroemd omdat hij een grote moslimbeweging ging opzetten: “Deze gewelddadige daden zijn het resultaat van de criminalisering van de moslims en hun religie en de stigmatisering van vrouwen met een hoofddoek in heel Europa,” schrijft hij op zijn blog.

Abou Jahjah begrijpt ook niet waarom de zaak nauwelijks een letter waard was in de Westerse media.  “Stel je eens voor dat het slachtoffer een Joodse vrouw was die vermoord werd door een Arabier omdat ze religieuze kledij droeg. Wat zou dan de reactie van de media en de publieke opinie geweest zijn? Denk daar eens over na en je zal begrijpen hoe ziek, bevooroordeeld en racistisch de Europese samenleving is.”

Bron(nen):   Die Welt  Inymedia