Obama: discriminatie is geen excuus

Slecht nieuws voor de Nederlandse anti-discriminiatiebureaus die discriminatie beschouwen als zo'n beetje het grootste probleem waar ons land mee te kampen heeft (zoals blijkt uit het nieuwste reclamefilmpje waar Welingelichte Kringen gisteren aandacht aan besteedde). De zwarte Amerikaanse president Barack Obama kiest een heel andere koers dan moord en brand schreeuwen.
Tijdens een toespraak donderdag liet Obama zijn gebruikelijke rustige toon varen en stak een gepassioneerd betoog af waarin hij zwarte Amerikanen opriep verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen toekomst en die van hun gemeenschappen. In de toespraak tot de Nationale Associatie voor Emancipatie van Gekleurde Mensen (NAACP) erkende Obama het bestaan van discriminatie, maar dat mag zwarten er volgens hem niet van weerhouden hun lot in eigen hand te nemen.
De zwarte president riep ouders op de spelcomputer op tijd uit te zetten en ervoor te zorgen dat hun kinderen op tijd naar bed gaan. Kinderen zouden geen voorbeeld moeten nemen aan zwarte rappers en basketballers maar aan zwarte wetenschappers, ingenieurs, dokters en leraren. "Ik wil dat ze de ambitie hebben om president van de Verenigde Staten te worden."
The New York Times signaleert dat de toon van Obama anders was dan anders. De president was 'half politicus, half predikant'.

Bron(nen):   The New York Times