De tien slechtst geklede wereldleiders

De keizer heeft nieuwe kleren nodig. Het is niet alleen een sprookje, in veel gevallen is het ook keiharde realiteit.
Time maakt zich vrolijk over de onwetende wereldleiders, die geen idee hebben dat ze voor aap lopen. Het Amerikaanse weekblad presenteert een top-tien.
1. Kim Jong Il - bijna altijd gekleed in khaki-pakken die buitengewoon weinig vleiend ogen, plus een belachelijk grote zonnebril, en schoenen met plateauzolen die hem wat groter moeten doen lijken.
2. Vladimir Poetin - niet eens zo slecht gekleed, als hij kleren aan heeft. Maar Poetin wordt wel erg vaak gefotografeerd met ontbloot bovenlijf.
3. Augusto Pinochet - had een voorkeur voor sinister uitziende legeruniformen en glimmend gepoetste laarzen, soms aangevuld met een cape die over de top ging en associaties opriep met Dracula.
4. Moammar Khadaffi - kleedt zich bij voorkeur in kleurrijke  zijden lappen en dierenhuiden, en baart opzien met excentrieke details.
5. Evo Morales - loopt niet zo maar in een trui die doet denken aan Tweede-Kamerlid Hans Spekman, nee, dit is een chompa, een handgeweven exemplaar van alpacawol, waarmee hij de wereld rondreist.
Klik voor de resterende vijf door naar Time.

Bron(nen):   Time