Bericht van onze bondgenoot: "Geen seks? Dan uithongering."

Een paar maanden geleden ontstond onrust ,omdat de Afghaanse president Hamid Karzai in het kader van zijn herverkiezingscampagne mannen toestemming wilde geven hun vrouwen te verkrachten.
Naar oud Afghaans gebruik.
Onder westerse druk werd invoering van de wet ‘heroverwogen’. Karzai beloofde toen dat hij over de seksuele verhoudingen binnen het huwelijk zou nadenken en dat een eventuele wet zou worden voorgelegd aan het parlement.
Dat blijkt anders gelopen. Salon meldt op gezag van Human Right Watch dat vrouwen - volgens een wet die intussen stilzwijgend van kracht is geworden - niet mogen worden verkracht, maar als een vrouw seks weigert met haar man, mag hij haar wel voedsel onthouden en haar uithongeren tot ze op betere gedachten komt. Andere wetgeving die geruisloos is aangenomen, schrijft voor dat alleen de man beschikt over de kinderen, dat de vrouw slechts mag werken als haar man dat goed vindt en dat mannen vervolging wegens verkrachting kunnen voorkomen als ze bloedgeld betalen aan de familie van het meisje.
Kortom, het gaat prima met de opbouwmissie.

Bron(nen):   Salon