Trump was bijna beschaafd in laatste debat

Het laatste debat tussen Donald Trump en Joe Biden was een min of meer normale gedachtewisseling tussen twee politici. Mede dankzij uitstekende leiding werd er weinig geschreeuwd en door elkaar gesproken.

Beide mannen maakten niet de indruk dat ze een beginnend stadium van dementie hadden. Trump was optimistisch: alle problemen zullen spoedig zijn opgelost, het virus is bijna weg, de economie is bijna hersteld. Allemaal onzin, maar het klonk goed. Over de ruim 500 kinderen waarvan Trump de ouders is kwijtgeraakt: 'er wordt goed voor hen gezorgd'.

Biden won het deel van het debat dat ging over het virus. "Als je vanavond een ding onthoudt, onthoud dan dit: iemand die hier geen plan voor had, die er geen verantwoordelijkheid voor neemt, mag niet aanblijven als president." De Democratische presidentskandidaat is voor verplichte mondkapjes, snellere testen en financiële hulp voor gedupeerde bedrijven.

De eerste peilingen lijken er op te duiden dat geen van beiden heeft gewonnen of dat mogelijk Biden het beter deed. En dat is uitstekend nieuws voor de kandidaat die in alle peilingen voorligt: Joe Biden.

Voor 40 miljoen kiezers maakte het debat niet meer uit: ze hebben al gestemd.