Bom in het lichaam – nieuwe methode voor aanslagen

Islamitische terroristen hebben een nieuwe methode ontwikkeld om aanslagen te plegen - een methode die veiligheidsdiensten, met name op vliegvelden, voor een grote uitdaging stelt.
Voor zover bekend is de nieuwe methode pas één keer toegepast, tijdens een mislukte aanslag eind augustus op prins Mohammed Bin Naif in Saudi-Arabië. Aanvankelijk was onduidelijk hoe de zelfmoordterrorist explosieven had kunnen meesmokkelen tot in de kamer van de prins. Maar inmiddels is duidelijk geworden waar de bom zat verstopt: in het lichaam van de terrorist.
Aanvankelijk was nog gedacht dat de explosieven verborgen hebben gezeten in het mobieltje dat de terrorist bij zich had. Maar onderzoek heeft uitgewezen, zo meldt Der Spiegel, dat het mobieltje twee sim-kaarten bevatte. Een was bestemd om te bellen met de opdrachtgevers, terwijl de andere diende om het ontstekingsmechanisme in de darmen van de terroristen te activeren.
Aangenomen wordt dat de terrorist ongeveer een halve kilo explosieven in zijn darmen had. Hij moet ook circa veertig uur niet hebben gegeten of gedronken, om te voorkomen dat de kracht van de explosie zou afnemen. De prins, die verantwoordelijk is voor de bestrijding van het terrorisme in Saudi-Arabië, overleefde de aanslag als door een wonder. De kracht van de explosie heeft zich vooral naar beneden gericht.

Bron(nen):   Der Spiegel