Sarkozy zegt: allemaal afvallen!

Wie in de nabijheid van de briljante Nicolas Sarkozy wil verkeren, moet aan veel eisen voldoen. Hij moet bijvoorbeeld slim zijn en over veel politiek talent beschikken. Maar dat is nog niet alles.
Tenministe 1 aspirant-bewindsman heeft te horen gekregen dat hij moet afvallen en dat hij z'n haar moet fatsoeneren, als hij een kans wil maken op toetreding tot de regering, zo weet The Times te melden.
Sarko is sinds enige tijd helemaal bezeten van een goed figuur, sinds hij met Carla Bruni is om precies te zijn.
Dus jogt hij zich een slag in de rondte, wat laatst nog tot ernstige problemen leidde (hij raakte al hardlopend in coma). Ook is er een beroemde foto dat hij in een kano zit en dat een vetrol boven zijn zwembroek is weggeshopt - uiteraard op last van de kokette president lui-même.
Eigenlijk is er geen lol meer aan in Sarkozy's gezelschap: hij drinkt niet, rookt niet, eet veel fruit-compote en fléssen mineraalwater; de laatste anderhalf jaar is hij al een kilo of 7 afgevallen. Hij was altijd al klein, inmiddels is hij ook nog mager.
En nu is daar dus de ongezonde belangstelling voor andermans figuur bijgekomen. Deze politique de la silhouette valt sommigen bijzonder zwaar.
Zoals wellicht bekend, bevinden de allerbeste Parijse restaurants zich op de Franse ministeries. Net als vóór de Franse Revolutie is het aller-, allerbeste eten gereserveerd voor de machthebbers van het land, ieder met hun eigen fantastische koks. Legendarisch zijn ook de wijnkelders van de verschillende ministers; op hun werkpaleizen - want dat zijn het - liggen de zeldzaamste en de allerbeste wijnen opgeslagen.
En nu moeten de bewindslieden water drinken, omdat ze anders met een scheef oog door de almachtige Sarkozy en zijn uitgemergelde vrouwtje worden aangekeken.
Verschrikkelijk gewoon.

Bron(nen):   The Times