Anti-Europeanen gaan de Europese verkiezingen winnen

Mede onder leiding van Geert Wilders slaan de anti-Europeanen in Europa de  handen ineen. En bijna overal in Europa staan de anti's op forse winst. In Nederland kan Wilders bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar heel goed de grootste partij zijn. In Frankrijk geldt hetzelfde voor het Front National (FN) van Marine le Pen.  Het FN staat in de peilingen nu bovenaan en groeit nog altijd. In Finland gaat het goed met de Echte Finnen en in Engeland met de UKIP. De UKIP wil overigens niet samenwerken met het FN vanwege het antisemitisme van de partij van Le Pen, maar is overigens net zo anti-Europa als de rest. Initiatieven om boven de partij- en landsgrenzen samen te werken bestonden al voor de initiatieven van Wilders. Zo is er het European Alliance for Freedom, waartoe naast het UKIP ook het Front National, het Vlaams Belang, de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ) en de Zweedse Democraten behoren. Het EAF verfoeit Europa, wat haar niet heeft belet 300.000 euro in EU-subsidies te accepteren. Al met al zouden de anti's in mei rond de 30 procent kunnen eindigen en daarmee een macht van betekenis in Europa kunnen worden  

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jan koolraap

  Dat zal de socialisten, christendemocraten en liberalen leren. Hoe eerder de EU opgedoekt wordt hoe beter.

 2. grasspriet

  De term Anti-Europa is ergerlijk, misleidend en geheel onjuist. De term zou moeten zijn Anti-Brussel. Niemand is tegen Europa maar steeds meer mensen tegen het monsterlijke gedrocht wat in Brussel dictatoriale wetten oplegt.

 3. Bart Matthesius

  Prima, laat deze nay-sayers maar eens zien hoe zij het zouden doen.

 4. Glorix

  op naar de 60 % !

 5. Dead Silence

  Eindelijk gaan we de k-ziekte waaraan we lijden bestrijden. Niks tegen de EU als handelsorganisatie, wel tegen die kwaadaardige tumor Brussel.

 6. De Staatsburger

  Hoe eerder we die vermaledijde EU afschaffen des te beter dat voor de Europese burgers is.

 7. Bataaf

  Het wordt hoog tijd,dat we weer de baas worden over ons eigen land en munt.

 8. Cornelis Berend

  Ik zou me kunnen voorstellen dat types als Wilders en zij van Le Pen er belang bij hebben dat de EU uiteenvalt. De EU was niet in de laatste plaats opgericht na de tweede wereldoorlog, onder het motto “dat nooit weer!” Opdat Europese landen niet meer tegen elkaar ten strijde zouden trekken. Zou dat wegvallen dan hebben Wilders en Le Pen meer vrijbaan voor hun polarisatie en ook wat makkelijker de daad bij het woord voegen. Oorlogsdreiging hoort dan ook weer bij het dagelijkse leven.

 9. Anna

  Tja niet vreemd die f*cking EU bende is een dictatoriaal , zakkenvullende incompetente roof bende , eruit en snel !

 10. Jan

  Dankzij de EU hebben we voorlopig oplopende spanningen met Rusland. Omdat de eurofielen zo nodig geld wilden uitdelen aan de oekraine. Ik kan niet 1 voordeel noemen van de EU. Alleen de grote multinationals doen er hun voordeel mee.

Reacties niet toegestaan