Minister Iran tegen tweede executiepoging drugssmokkelaar

Toen de familie van de 37-jarige drugshandelaar Alireza diens lichaam kwamen ophalen op de executieplaats gingen ze er, begrijpelijk, van uit dat hij dood was. Maar hoewel hij 12 minuten aan de strop had gehangen bleek er nog enig leven in hem te schuilen. En langzaam aan wordt hij weer een beetje meer mens. Zijn dochters blij, zijn hele familie blij. Maar de rechter moet beslissen of zijn vonnis wel is uitgevoerd.  De redenering: hij is niet veroordeeld om te worden opgehangen, maar hij is ter dood veroordeeld. En hij is niet dood. Maar de minister van justitie staat aan zijn kant. Die vindt dat hij niet alsnog hoeft te worden geëxecuteerd. Bewindsman Mostafa Pourmohammadi vindt dat het 'niet nodig' is. De zaak kan Irans imago beschadigen, vreest de minister. Dat kan het Aziatische land niet gebruiken, juist nu de relatie met het buitenland voor het eerst in jaren wat lijkt te verbeteren.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  “Humaan zijn” zou eerder motivatie moeten zijn dan “bang zijn voor imago”

 2. Jan koolraap

  Geklungel van de beul.

 3. Anna

  Het blijft een vreeTzame ideologie ! Las net dat er een meisje van 8 levend verbrandt is door haar ” vader ” , was uitgehuwelijkt maar de bruid schat was nog niet binnen ……………….

  • Really

   Ik las net dat een moskee in de VS 15.000 gratis gerechten uitdeelt aan de hongerigen. Wat een vreeDzame religie.

   (in antwoord op Anna)
   • Anna

    Hahaha vreedzaam , komiek , als 1 van de weinige headbangers heb je humor ! De woestijn ideologie ? Het bloed druipt er vanaf !

    (in antwoord op Really)

Reacties niet toegestaan